Спортната министърка: Дозирам се, за да не изпадна в интровертност на духа

24 септември 2013 в 20:09 9708 6

Мариана Георгиева
Мариана Георгиева

Не съм се запознала с всички ужаси, защото се дозирам и ще изпадна в интровертност на духа, а нямам отпуск за медитиране, защото трябва да се работи.

Това заяви министър Мариана Георгиева при представянето на работата на правителството „Орешарски” в областта на младежта и спорта в 100-те дни управление.

Всички служители на Българския спортен тотализатор са ползвали автомобили с карта за горива така, както аз като министър не ползвам. Представителни разходи - 50 000 лв. Кабинетът няма такъв размер на представителни разходи. Командировки на централна администрация са за 50 000 лв. Къде ходят, като има регионални дирекции, нали имаме IT технологии. Инкасото - тук - там. Покаже се - скрие се, коментира Георгиева, цитирана от bTV.

Не може да бъде доволен човек след 100 дни в такъв сериозен ангажимент. Мога да кажа, че съм спокойна, че работим в правилната посока и че показахме на обществото видими неща. Правим нормативни актове, които да отпушат възможността за финансиране. Ще се държа внимателно скромно, но не изцяло, защото смятам, че кабинетът има интегративен подход, има нова политика в областта на спорта. Защото досега се е работило „на ужким” - само отгоре без пълнеж. Имало е куха, измамна политика в спорта, заяви министър Мариана Георгиева.

На пресконференцията стана ясно още, че всички финансови ангажименти към БОК за участието на България в Зимните олимпийски игри в Сочи са изпълнени. Още в средата на август са преведени 700 хиляди лева за тази цел.

Министър Георгиева съобщи, че на следващото си заседание, когато ще бъде приета актуализацията на Бюджет 2013, Министерският съвет ще вземе решение да бъдат отпуснати 3,6 милиона лева за ремонт на спортните училища в Плевен и Пловдив.

Пристъпваме спешно към процедурите за ремонт на тези две държавни спортни училища, което е сериозен знак на кабинета „Орешарски” за реална политика в областта на спорта, защото спортните училища са възлова структура в тази област, посочи Мариана Георгиева.

Министърът обяви, че поема отговорност да бъде извършен ремонт на Зимния дворец в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!