Спират камионите в следобедните часове на август

Елица Мартинова 28 юли 2013 в 10:54 1348 0

Спират камионите. Снимка: БГНЕС
Спират камионите. Снимка: БГНЕС

Забрана за движение на тежкотоварни превзни средства с обща маса над 20 тона в часовете между 13 и 21 ч. ще въведат от Агенция "Пътна инфраструктура".

Заповедта е публикувана в петък на сайта на страницата на агенцията. Тя ще важи за всички републикански пътища на територията на цялата страна.

Забраната ще влезе в сила след 3-дневна непрекъсната продължителност на температурите на въздуха над 35 градуса. Ограничението ще отпадне при прогноза за 10-дневен предстоящ период, която предвижда по-ниски температури, но не по-рано от 1 септември. На практика това означава, че най-вероятно движението на камионите в периода между 13 и 21 ч. ще бъде забранено през целия август. Изключение ще се прави единствено за камионите, превозващи малотрайни продукти и животни.

От АПИ мотивират решението си с опасността от деформация на пътните настилки и предпоставките за пътни инциденти, които създава увреденият асфалт.

Всяко забавяне при въвеждане на ограниченията води до трайни деформации в настилката, предпоставки за инциденти, пишат от АПИ и уточняват, че за да се предотврати опасността, забраната ще влезе в сила превантивно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!