Скандалната депутатка внасяла нов морал, смята ГЕРБ (Видео)

Елица Мартинова Последна промяна на 30 ноември 2012 в 11:26 2699 8

Вяра Петрова Снимка: Globusnews.bg
Вяра Петрова Снимка: Globusnews.bg

Решението на Вяра Петрова да подаде оставка показва новия морал в политиката, който внася ГЕРБ, заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Вeлчев.

"Искам да обърна внимание, че това действие говори за новия морал в политиката и сами можете да си отговорите на въпроса дали през последните 20 години това е правено, дали някоя друга партия е постъпвала така", обясни Вeлчев.

Той уточни, че Петрова е взела това решение, защото не желае слуховете около личността ù да навредят на репутацията на управляващи.

По думите на Велчев Петрова не отбягвала умишлено въпросите на журналистите, а отсъства от парламента, защото е отпътувала за Карнобат.

"Сами виждате, че това е прецедент в историята на България - коректното поведение на Вяра Петрова. Още повече, че тя сама подаде документи в Комисията по конфликт на интереси, за да бъде проверена", подчерта областният координатор на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

По- рано днес скандалната депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова подаде оставка като депутат и координатор на ПП ГЕРБ-Карнобат пред партията си.

В заявление до Изпълнителната комисия на ГЕРБ тя пише, че ще депозира оставката си като депутат и в Народното събрание, ако Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси констатира нарушения.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.12 2012 в 00:07

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kEL2xgDNeO4

30.11 2012 в 18:53

А де, след като е ясно, че оставката и е под условие. Ако ГЕРБ установи, че тя е чиста и неопетнена тя ще си оттегли оставката и ще остане народен представител в Народното Събрание.

Не разбирам зашо толкова много хора по-горе се радват. Въобще не е сигурно, че тя ще се оттегли.

30.11 2012 в 18:20

Добре бе, защо никой журналист не прави разлика между "подаде оставка" и "ще подаде оставка, ако..."?
Някак си е много елементарно!

30.11 2012 в 17:11

Партия "Селяни за експресно източване на Родината" /СЕИР/ също има морал! Гласувайте за нас!

30.11 2012 в 15:52

МОРАЛ,ЕТИКА,НРАВСТВЕНОСТ,ЕТИЧНОСТ- все думи,които са непознати за доста от нашите родни депутати. Ама и как се е изказал този Краси Велчев. моралистът му той...

30.11 2012 в 13:50

За първи път чувам, че да крадеш, означава "да вкарваш нов морал". Най-добре и затворниците от затворите да пуснат. Моралът съвсем нов ще стане и съвсем ще се обезсмисли като понятие в българските условия.

30.11 2012 в 12:17

Аз тоя морал ще го приема за чиста монета, само ако:
— върнат парите на ЕС и на Републиканския бюджет
— бъдат съдени. осъдени и вкарани в затвора
— посочат и други по веригата за източване, които също си понесат наказанията
...
оставки, съд, глоби, затвор...

Ама, надали. Щото и те ще да работили на ползу ГРОБу.

30.11 2012 в 12:15

Ако е прибрала 700 000 ...и след проверката и останат 250 000 ...аз си мисля , че всеки ще си подава не само оставката ..ами и самобичуване публично ще си прави.Какво да коментираме повече. Определено е "посъветвана" да се оттегли "достойно"..А парите какво правим с тях ...Иначе си е класика в жанра ..Депутат от БГ да не си "натовари каруцата"...Не може да се отрече , че ГЕРБ реагира адекватно...но колко ли още има...