Символичен протест в НБУ в подкрепа на окупацията (снимки)

OFFNews 23 октомври 2013 в 16:06 4243 11

Студенти от НБУ подкрепиха колегите си в СУ, които окупираха 272-ра аудитория в Ректората.
Студенти от НБУ подкрепиха колегите си в СУ, които окупираха 272-ра аудитория в Ректората.

Със символична акция студенти от Нов български университет подкрепиха колегите си от СУ "Св. Климент Охридски", които тази сутрин окупираха най-голямата аудитория в Ректората в знак на протест срещу решението на Конституционния съд да остави Делян Пеевски депутат и поискаха оставка на кабинета.

Към 15 ч. днес студенти от НБУ опънаха транспарант с надпис "Окупация в подкрепа на СУ - заедно срещу мафията" пред входа на аулата на ВУЗ-а. Те обясниха, че инициативата не е координирана с колегите им в СУ, решили да ги подкрепят, щом разбрали за окупацията на аудитория 272. Към групата младежи се присъедини и преподавателят им и бивш зам.-министър Васил Гарнизов, който често е участник в протестите.

Пред журналисти ректорът доц. Пламен Бочков заяви, че акцията няма да попречи на занятията в университета. Докато тя се провеждаше, в аулата течеше лекция.

Открито възмущение от акцията изрази не кой да е, а представител на студентския съвет на ВУЗ-а, който отиде при групата студенти, за да се възмути гласно от подкрепата им за окупацията в СУ.

"Протестът в НБУ не успя. Ръководството и студентски съвет се оказаха против инициативата", бе един от коментарите в социалните мрежи по повод акцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!