Шествия затварят центъра на София и днес

14 април 2013 в 09:16 2275 1

Шествие на ВМРО с лидера й Красимир Каракачанов. Снимка: Сергей Антонов
Шествие на ВМРО с лидера й Красимир Каракачанов. Снимка: Сергей Антонов

Три демонстрации ще минат днес през столичния център. В 11 часа от сградата на икономическото министерство на ул. "Славянска" ще тръгне протестното шествие "Народът срещу олигархията".

Паралелно пред Столична община ще се състои граждански протест с искания за реформи в "Топлофикация София". За индивидуални договори с "Топлофикация", ежемесечно отчитане с индивидуален уред и премахване на "прогнозното количество" топлоенергия настоява инициативният комитет на протестиращите. За протеста съобщиха в петък водачите на националните протести срещу монополите Ангел Славчев, Янко Петров и Дончо Дудев на заседанието на обществения съвет към икономическото министерство.

Исканията са изпратени с писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова и членовете на Столичния общински съвет преди дни. Протестиращите искат също общината да разтрогне концесията за водата в София и да поеме функциите на концесионера чрез свое дружество.

Същевременно протестиращите изразяват недоверие и към общинските дружества. Те настояват за незабавен одит в три от общински компании - "Център за градска мобилност" (градският транспорт), "Екоравновесие" (приютът за бездомни кучета) и "Софийски имоти".

Движението на автомобили в столичния център днес ще бъде ограничено и от шествие на ВМРО, което ще се проведат от 11.00 часа до 13.00 часа по следния маршрут: от сборния пункт по бул. „Витоша”, пл. „Света Неделя”, надясно по бул. „Дондуков” до пл. „Независимост”.

Междувременно ще бъде ограничено паркирането на площад „Княз Александър І” във връзка с рекламна кампания. На площада изложбен камион и шатра ще представят нови хардуерни продукти

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови