Шефът на социалистите в ЕП се съгласи с Борисов за произвол на МВР

Последна промяна на 03 септември 2013 в 14:37 2731 6

Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС
Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС

Председател на групата на социалистите и демократите в Европарламента Ханес Свобода изпрати писмо до Бойко Борисов в отговор на негово оплакване за МВР репресии срещу членове на ГЕРБ.

Адресираната до Борисов кореспонденция бе разпространена от пресцентъра на ГЕРБ. Повод за нея става информацията, варненската полиция е изискала от местната структура на партията списък с новоприетите членове. 

Във връзка с писмото на Борисов Свобода коментира, че не разполага с детайли около случилото се, но е обезпокоен, че получава подобен сигнал от страна член на ЕС.

"Не познавам обстоятелствата около инцидента, споменат в писмото ви, а за пълното му изясняване е особено важно да са известни мотивите зад това неуместно искане", пише Ханес Свобода.

"Трябва обаче да подчертая, че (...) считам, че информацията за личното мнение и всякакъв вид политическа принадлежност са особено чувствителни лични данни. При положение, че те могат да бъдат използвани по дискриминативен начин, вероятно от частен характер, към тях трябва да се подхожда с още по-голямо внимание", пише лидерът на групата на социалистите.

"Намирам за неприемливо, че подобно искане е постъпило в една от страните членки на ЕС, особено щом липсва рационално обяснение за целите на акцията", казва в заключение Свобода.

111

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.09 2013 в 20:27

Моля някой ако е толкова отчаян и е решил да се самоубива, не се самозалвай ами отиди в един калашник в парламента и свали поне 10 червени престъпника. Народа ще ти издигне паметник и след време ще станеш национален герой

03.09 2013 в 18:38

ti shte kajehs

03.09 2013 в 16:23

Станишев, никъде няма да те избират догодина и никъде няма да ходиш (освен в затвора)

03.09 2013 в 16:11

Как бе, БСП е нашата малка европейска гордост. Единствената партия - проводник на европейската култура в България, блюстител на законността и фундаменталните човешки права на свободно вътрешно придвижване, на протест и прочее :)
Много добра партия...

03.09 2013 в 16:04

Еми няма как, социалистите в Европа видяха какъв малък урод е БСП и решиха, че е по-добре да не ги виждат в една и съща светлина.

03.09 2013 в 15:33

Така, такаа.. днес две писма от чичко сободко, и в двете забива шамари на станишеф ...
дори с "кришнара" асен генов се сагласи което си е сериозен удар за бесипето.

Нека червения хейт да започне сега!