Шефът на социалистите в ЕП се съгласи с Борисов за произвол на МВР

Мая Младенова 03 септември 2013 в 14:37 3034 6

Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС
Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС

Председател на групата на социалистите и демократите в Европарламента Ханес Свобода изпрати писмо до Бойко Борисов в отговор на негово оплакване за МВР репресии срещу членове на ГЕРБ.

Адресираната до Борисов кореспонденция бе разпространена от пресцентъра на ГЕРБ. Повод за нея става информацията, варненската полиция е изискала от местната структура на партията списък с новоприетите членове. 

Във връзка с писмото на Борисов Свобода коментира, че не разполага с детайли около случилото се, но е обезпокоен, че получава подобен сигнал от страна член на ЕС.

"Не познавам обстоятелствата около инцидента, споменат в писмото ви, а за пълното му изясняване е особено важно да са известни мотивите зад това неуместно искане", пише Ханес Свобода.

"Трябва обаче да подчертая, че (...) считам, че информацията за личното мнение и всякакъв вид политическа принадлежност са особено чувствителни лични данни. При положение, че те могат да бъдат използвани по дискриминативен начин, вероятно от частен характер, към тях трябва да се подхожда с още по-голямо внимание", пише лидерът на групата на социалистите.

"Намирам за неприемливо, че подобно искане е постъпило в една от страните членки на ЕС, особено щом липсва рационално обяснение за целите на акцията", казва в заключение Свобода.

111

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!