Шефът на "Блупринт Макс": Завърших в САЩ, не в НБУ

03 април 2013 в 06:55 6955 8

Евелина Христова, съветник на бившия министър на образованието Сергей Игнатов и ръководител на проект, по който са отпускани пари на
Евелина Христова, съветник на бившия министър на образованието Сергей Игнатов и ръководител на проект, по който са отпускани пари на "Блупринт макс".

Ден след публикацията ни, описваща как за последните 4 месеца една фирма - "Блупринт Макс", печели 11 поръчки от МОМН в конкуренция единствено със себе си (тя е единственият кандидат за въпросните поръчки), управителят ù Тодор Зафиров се свърза с OFFNews и поиска право на отговор. Публикуваме го дословно.

В публикуваната на 1 април статия има редица неверни и неточни данни.   

Висшето си образование съм получил в Ню Йорк, САЩ, където съм живял от 2004 г. до 2008 г. Бакалавър съм по финанси от университета Аделфи. Преди това бях ученик в Американски колеж, София.

Съдружникът ми Деница Спасова е бакалавър от Drexell University, Филаделфия, САЩ (от 2004 г. до 2008 г.) и Магистър по изящни изкуства от Cranbrook Academy of Art – Мичиган, САЩ, който е в топ 3 унивесритетите по изящни изкуства в Северна Америка (от 2008 г. до 2010 г.)

Сред съдружниците на консорциума ни са “Триера комюникейшънс”, “Дайрект сървисис ” на която собственици са Държавна печатница на Унгария и “Пауър Солюшънс”. Уважавани организации, които също не желаят да се спекулира с имената им и неверни данни.

Въпреки, че информацията за изпълняваните от нашия консорциум поети законово ангажименти е публично достъпна, вие сте описали суми, които са завишени с един милион лева, повече от 33% от общия обем от работата, извършвана и към момента, в изброените от вас проекти, бенефициенти на ОПРЧР.

След 5 години живот в странство се върнах в България, където смятам, че принадлежа, и от тогава работя неуморно. И вярвам, че успехите ни се дължат на доброто ни образование, денонощната работа и качеството, което предлагаме на нашите клиенти. Надявам се повече хора да се стремят към качествена работа, отговаряща на етичните стандарти на съответната професия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови