Шефът на "Блупринт Макс": Завърших в САЩ, не в НБУ

Последна промяна на 03 април 2013 в 06:55 5883 8

Евелина Христова, съветник на бившия министър на образованието Сергей Игнатов и ръководител на проект, по който са отпускани пари на
Евелина Христова, съветник на бившия министър на образованието Сергей Игнатов и ръководител на проект, по който са отпускани пари на "Блупринт макс".

Ден след публикацията ни, описваща как за последните 4 месеца една фирма - "Блупринт Макс", печели 11 поръчки от МОМН в конкуренция единствено със себе си (тя е единственият кандидат за въпросните поръчки), управителят ù Тодор Зафиров се свърза с OFFNews и поиска право на отговор. Публикуваме го дословно.

В публикуваната на 1 април статия има редица неверни и неточни данни.   

Висшето си образование съм получил в Ню Йорк, САЩ, където съм живял от 2004 г. до 2008 г. Бакалавър съм по финанси от университета Аделфи. Преди това бях ученик в Американски колеж, София.

Съдружникът ми Деница Спасова е бакалавър от Drexell University, Филаделфия, САЩ (от 2004 г. до 2008 г.) и Магистър по изящни изкуства от Cranbrook Academy of Art – Мичиган, САЩ, който е в топ 3 унивесритетите по изящни изкуства в Северна Америка (от 2008 г. до 2010 г.)

Сред съдружниците на консорциума ни са “Триера комюникейшънс”, “Дайрект сървисис ” на която собственици са Държавна печатница на Унгария и “Пауър Солюшънс”. Уважавани организации, които също не желаят да се спекулира с имената им и неверни данни.

Въпреки, че информацията за изпълняваните от нашия консорциум поети законово ангажименти е публично достъпна, вие сте описали суми, които са завишени с един милион лева, повече от 33% от общия обем от работата, извършвана и към момента, в изброените от вас проекти, бенефициенти на ОПРЧР.

След 5 години живот в странство се върнах в България, където смятам, че принадлежа, и от тогава работя неуморно. И вярвам, че успехите ни се дължат на доброто ни образование, денонощната работа и качеството, което предлагаме на нашите клиенти. Надявам се повече хора да се стремят към качествена работа, отговаряща на етичните стандарти на съответната професия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.01 2014 в 22:53

Няма значение къде сте завършили, не може да има конкурс само с един участник. Аз също имам печатница и работя почти денонощно. Също имам диплом за висше образование но не знам защо ня участвам сам по търгове, нещо не ми се получава

04.04 2013 в 16:44

Много ме кефи как говорите наизуст за университетите в САЩ и за разни "калинки", без изобщо да имате и най-малка идея за какво иде реч. Там, за разлика от тука, се учи и не се завършва с "маане на гащи", тва мога да ви го гарантирам от личен опит. Да завършиш Аделфи и Дрексел не е като да завършиш УНСС или свищовската академия с по "три изпита за двеста марки и едно прасе". Там който не може просто го пращат да си ходи и толкоз. Как са взели поръчката не мога да кажа, защото не съм присъствал, но пък съм сигурен, че ще я изпълнят качествено. Това е пак значително по-добре от местните нашенски мутри и селяци, които само дърпат кинти и после никаква работа не свършват.

03.04 2013 в 11:14

Боже, ще се разплача, тези дето са завършили в САЩ, н-ския университет, при това забележете - бакалавър, страдат, че се върнали у нас, и работят денонощно, не - те не спят, за да работят, щото сигурно другите, дето сме завършили в България, отдавна са ни приспали. И трябва да се напикаваме от комплекси като дойде някой седял в САЩ 4 години да ми дава акъл как да живея. Пък да ми усвоява и парите, дето ги получаваме от ЕС или от платените от мен данъци, докато той е маал гащи в САЩ. Айде, холан. Не на нази тез приказки.

03.04 2013 в 11:09

Това, че не е завършил НеБУ не променя факта, че схемата в която е участвал мирише уЖАСНО

03.04 2013 в 09:21

уважаеми Тодор и там мамините,
в България сте, щото само тук може да забогатеете, простия народ няма как да ви се опре, тук сте Някой, в САЩ сте Никой, нали така??

Я се върнете в САЩ и там се правете на можещи, вече да сте в затвора...

Всеки неудачник от чужбина иска да помогне на BG, ако сте толкова кадърни нямаше да крадете на хората парите.

НЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА СИ ПЛАЩАТЕ ЖИВОТА В ЧУЖБИНА А??? (трудно е ...)
BG няма нужда от такива като вас, има кой да ни краде.

03.04 2013 в 08:34

И к,во от това,че сте завършили в САЩ?Страната на краварите?Хайде стига сте ни прибутвали номера,доматите ги правим на салата,а не ги ядем с колците!

03.04 2013 в 08:33

Калинки малинки... Пролетта дойде - отлитайте към САЩ и не се връщайте повече тука! Не ви желаем псевдо дипломките бе измамници!

03.04 2013 в 08:26

в държавата, в която живея, е пълно с мамини деца на българската номенклатура,

които като завършат университет искат да се върнат в BG и да станат ПОНЕ министри,

може и примиери...... та и ти Тодорчо така