СЕМ се скара за кадрите от побоя над Енимехмедов

Последна промяна на 22 януари 2013 в 17:39 1496 3

Октай Енимехмедов, Снимка: БГНЕС
Октай Енимехмедов, Снимка: БГНЕС

Съветът за електронни медии (СЕМ) се скара на телевизиите за многократно показваните кадри от побоя над Октай Енимехмедов на конференцията на ДПС в събота.

"Във връзка с отразяването на опита за покушение срещу председателя на ДПС, г-н Ахмед Доган, СЕМ обръща внимание на телевизиите, че извън новинарските им емисии е необходимо аудиторията да бъде предупреждавана за кадри с насилие или други сцени, неподходящи за деца и по-чувствителни зрители", пише в декларация на съвета.

Според регулатора към стандартите се е придържала само Българската национална телевизия. 

"Визуално преекспониране на събитието носи риск от изместване на анализа за причините и следствията от него към сензационността в показването му", смятат експертите на СЕМ.     

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2013 в 22:57

Тези май се събуждат от дълбок зимен сън! Защо ли се харчат народни пари за хора, които не знаят какво и как да го правят. Досега можеха да свършат много по-полезна работа, ако бяха отишли в една хамалска бригада и да видят как се изкарва хляба. Кадрите показаха истинския лик на бабаитите, които били част от политическия елит. Пази Боже! СЕМ се сърдят щото не им мина далаверата.

22.01 2013 в 18:34

Да де, ама това е реалния ни живот, и тая история в него е просто новина. Та никоя телевизия не е виновна че в камерите и има това.
Заради което няма да е лошо СЕМ да изпълзи за малко от маразма си, и да подгони пластмасовите цици, кеча, чалгата и прочие холивудски пургативи с размазани мозъци и влачещи се черва, които са всъщност основния пълнеж на същите тия телевизии. Не да цвърчи, че поне веднъж някой не е цензурирал новините.

22.01 2013 в 18:10

"Визуалното преекспониране на събитието носи риск от изместване на анализа за причините и следствията"......
Бре, бре, бре....Какъв моабет само.... Ми нека тези дето са си ги избрали тези "юнаци" начело на партията си, да видят какви цървули и какви мутри са си подбрали да ги ръководят.....