Сакскобургготски пожела дълъг живот за кабинета "Орешарски"

09 септември 2013 в 09:51 2111 35

Симеон Сакскобургготски. Снимка: БГНЕС
Симеон Сакскобургготски. Снимка: БГНЕС

По-дълъг живот за кабинета "Орешарски" пожела бившият премиер Симеон Сакскобурггоски (2001-2005).

"Представете си, че след протестите сегашното правителство подаде оставка. Идват нови избори, съставя се правителство, което не харесва на друга част от хората. Като ни наблюдават от чужбина и видят още едно правителство, което не си приключва мандата след това на премиера Бойко Борисов, няма да се отчете като нещо много положително", заяви Симеон Сакскобургготски в интервю за bTV тази сутрин.

Сакскобургготски не даде директна оценка на работата на Орешарски и министрите му. "Не обичам да давам оценки. Най-важно е името на България. Да има спокойствие и да се работи, за да се справяме с проблемите, които ни засягат", отговори той на въпроса на водещия.

"Съжалявам, че толкова много малко хора гласуваха на последните предсрочни парламентарни избори. Колкото повече хора гласуват, толкова по-добре се управлява", допълни той.

"Бил съм премиер. Знам какво е. Лесно е да се критикува, но трудно е да се управлява", каза Симеон Сакскобургготски и подчерта, че "резултатите от едно управление са важни, а не детайлите"."Бил съм премиер. Знам какво е.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!