Съдия Крънчева пусна Батко зад граница

Юлиан Христов 03 август 2012 в 13:14 1281 0

Веселин Георгиев. Снимка: БГНЕС
Веселин Георгиев. Снимка: БГНЕС

Съдът позволи днес на бившия шеф на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев да напусне страната, за да се лекува. Подсъдимият за източване на фонда има действаща забрана за напускане на страната.

Днес председателят на съдебния състав по делото Петя Крънчева, която ще бъде проверявана от ВСС заради забавени дела, позволи на Георгиев да напусне страната с изричната уговорка, че той трябва да се яви незабавно, когато има насрочена дата за делото срещу него. В противен случай той може да бъде обявен за издирване.  

Георгиев страда от дискова херния като лечението му може да се осъществи в клиника в Мюнхен. Заради делото срещу него, до момента ексшефът на пътната агенция имаше дейсваща забрана за напускане на страната. 

Процесът Веселин Георгиев-Батко буксува поредна година, след като бе прехвърлен на трети съдебен състав и стартира от начало. Обвинението срещу Георгиев е, че като длъжностно лице е сключил 8 договора за обществени поръчки за 120 млн. лв. с „Биндер“ АД, „Инмат“ ООД и гражданско сдружение „Инфраструктурни обекти“, с които облагодетелствал братята си Бойко и Емил. Скандалът от 2008 г. доведе до спиране на пари от Брюксел – 115,4 млн. евро по програма ИСПА и 50 млн. евро по програма ФАР. 

Делото срещу Георгиев е и един от процесите, които Брюксел следи под лупа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови