Съдът заседава по делото срещу Владимир Бошнаков

12 ноември 2012 в 08:13 2535 0

Владимир Бошнаков. Снимка: БГНЕС, архив
Владимир Бошнаков. Снимка: БГНЕС, архив

Софийският градски съд днес ще заседава по делото срещу Владимир Бошнаков.

Той е обвинен в убийствата на Явор Иванов и Емил Даскалов. Според разследващите мотивът е финансов.
Владимир бил взел на заем голяма сума пари от двете си жертви.

Столичните криминалисти задържаха 28-годишния  Бошнаков в малките часове на 28 септември. Разследването е започнало след сигнал, подаден от приятелка на Емил Даскалов.

На 15 септември 27-годишния Явор отива на среща с Владимир Бошнаков. Часове по-късно от Явор няма следа и той е обявен за издирване. Владимир е разпитан, но представил алиби. На 27 септември на среща с Владимир отива друг от общата компания - Емил. Преди това мъжът е предал на приятелката си плик с писмо, като ѝ казал да го отвори само
ако с него се случи нещо. 

По-късно Емил изпратил SMS на приятелката си, че отива в дома на Бошнаков и посочва точния адрес. След това телефоните на Емил не отговарят. Младата жена подава сигнал за изчезването на приятеля си и предава на разследващите писмото на Емил.

Тялото на първата жертва - Явор, бе изровено в гората над радомирското село Дебели лаг, където била къщата на бабата и дядото на Владимир. Къщата им била в края на селото. Той закарал трупа на Явор в Дебели лаг и там го изгорил. Самият Бошнаков показал на криминалистите огнището, в което са намерени човешки останки. Трупът на Емил Даскалов пък бил разчленен. Мотивът за убийствата е финансови задължения към двете жертви .

Бошнаков е дължал голяма сума пари на Даскалов. Убитият е оставил две писма, малко преди да отиде в дома на Бошнаков, където е бил убит. В тях той разказва за съмненията си и обяснява, че знае какво може да му се случи.
Решението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews