Съдът върна кмета на Несебър на поста му

06 март 2013 в 19:48 1595 2

Кметът на Несебър Николай Димитров. Снимка: БГНЕС
Кметът на Несебър Николай Димитров. Снимка: БГНЕС

Кметът на Несебър Николай Димитров и главният архитект Валентин Димов остават на постовете си. Това реши Апелативният съд в Бургас, предаде Фокус. Така съдиите отмениха решението на Бургаския окръжен съд от миналия месец Димитров и Димов да бъдат отстранени от длъжност, докато трае разследването на случая „Дюнигейт“.

Според съда преценката на прокуратурата, че двамата могат да попречат на разследването и да въздействат на свидетели, е неоснователна. В мотивите му се посочва, че не са установени данни, доказващи, че е оказван натиск от страна на обвиняемите върху служителите и свидетелите по разследването. Всички свидетели по досъдебното производство вече са разпитани, а всички необходими материали вече са предадени на следствието.

Факт е, че предстои да се събират други писмени доказателства, но те са от други ведомства, които нямат връзка с общината и със служебните функции на кмета и архитекта, посочва съдът.

Кметът и главният архитект са обвиняеми по случая със застрояването на 29 декара пясъчни дюни край Несебър. Строителството там започна в края на миналата година и при проверката по сигнал на природозащитници лъснаха редица нарушения около него. Случаят стана повод за мащабна проверка на всички продажби на терени от държавния горски фонд и спиране на сделките с тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!