Съдът потвърди доживотните присъди за убийството на Женя от Варна

Юлиан Христов 10 май 2013 в 17:56 5358 0

Петър Ангелов, убиецът на Женя от Варна. Снимка: БГНЕС
Петър Ангелов, убиецът на Женя от Варна. Снимка: БГНЕС

Варненският апелативен съд потвърди доживотните присъди на Петър Ангелов и Светла Тодорова по делото за убийството на 21-годишната Женя Тодорова.

Тя бе открита мъртва на 27 септември 2012 година във варненския квартал „Васил Левски“. Скоро след убийството полицията задържа Петър Ангелов, който е действал по поръчение на лелята на жертвата Светла Тодорова. Тогава той направи пълни самопризнания, като отвел полицаите на мястото, където опитал да изгори дрехите си, с които е бил в нощта на убийството. 

Според обвинението Петър е убил Женя, за което Тодорова му обещала награда от 2 хил. лв. Първоначално младежът получил 500 лв. с уговорката, че остатъкът от сумата ще му бъде даден след убийството на момичето. Причината за враждата между семействата била, че Женя Тодорова е единственият наследник на къщата, в която живеела 38-годишната инициаторка на убийството и леля на убитата.

Пред първата съдебна инстанция Петър се призна за виновен и поиска делото да се проведе по съкратената процедура. Поръчителката на убийството обаче Светла Тодорова не се съгласи и процесът се проведе по общия ред. На 1-ви февруари тази година първата съдебна инстанция призна вината на Петър и Светла. Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и с користна цел.

В решението от петък, с което се потвърждават и двете доживотни присъди, Варненският апелативен съд като втора инстанция приема изцяло, че вината на двамата подсъдими е доказана. Решението подлежи на касационна проверка пред ВКС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови