Румен Петков: Не може едно нищожество да ръководи митниците

24 април 2013 в 09:29 4499 18

Румен Петков. Снимка: БГНЕС
Румен Петков. Снимка: БГНЕС

Не може едно нищожество, несъстояло се в Държавна сигурност, да ръководи българските митници.

Така бившият вътрешен министър Румен Петков коментира искането на шефа на митниците Ваньо Танов за отнемане на лиценза на един от складовете на "Лукойл". Във вторник вечерта Административният съд в София спря предварителното изпълнение на решението на Танов, което напрактика означава, че компанията ще запази лиценза си и ще работи до решаване на спора по същество.

Румен Петков определи назначаването на Ваньо Танов в системата на МВР като своя лична грешка. "Когато за четвърти път това нищожество се катери по гърба на българския гражданин, защото когато удря „Лукойл”, той създава предпоставки за увеличаване на цените на горивата, създава предпоставки за възпиране инвестиционните намерения на „Лукойл” в България, а не са толкова много инвеститорите днес, когато той се катери по гърба на „Лукойл”, той плаши всички, защото „Лукойл” не е кой да е. Коя компания ще дойде да инвестира в България когато знае, че имаме доносник за шеф на Митниците, който за да излезе от собственото си нищожество се катери по гърба на „Лукойл”, посочи Петков в интервю за Агенция "Фокус".

Според него две неща осмислят присъствието на Танов в митниците. Едното е да слага чадър на контрабандата на цигари, на алкохол и на горива, второто е - "да се бори с един гигант, чиято бензиностанция аз съм виждал на 300 метра под Белия дом”. 

„Ако Административният съд е взел това решение за отмяна на заповедта на Танов, това е поредното решение, което Административния съд взима против административния произвол на доносника Танов. Все пак някой трябва да разбере, че Танов трябва да бъде спрян в посегателството му срещу българската икономика. Ще припомня, че Танов е единственият висш държавен служител, осъден от съда за престъпление по служба, да изплати 20 000 лева, аз ако трябваше да ги платя, щях да искам заем от приятел, а той плати с лекота още на другия ден, за да не се чуе, че е осъден. Не казвам, че непременно са от рушвети, но беше осъдена държавата в лицето на Агенция „Митници” да плати същата сума. И Марин Райков го търпи на работа. Това затвърждава убеждението ми, че самият Марин Райков е имал определени обязаности към службите на България, който е може би единственият период в живота му, който заслужава уважение”, каза още Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!