Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Росен Плевнелиев: Нека не създаваме излишно напрежение

Юлиан Христов 18 юли 2012 в 20:31 2394 1

Президентът Росен Плевнелиев, Снимка: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев, Снимка: БГНЕС

Работим в постоянна координация с колегите от Израел. Прекалено рано е, нека не създаваме излишно напрежение. Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, който пристигна на мястото на атентата в Бургас заедно с премиера и вътрешния министър Цветан Цветанов.

Плевнелиев каза, че е в постоянен контакт с президента Шимон Перес.

Президентът каза още, че е присъствал на заседанието на кризисния щаб и увери, че всички мерки за сигурност са взети. „Министърът на външните работи си върши добре работата. Много е важно от тук нататък да дадем думата на експертите. Имаме перфектна координация с колегите в Израел, всички работят, нека да изчакаме“, каза Плевнелиев.

До момента информацията на МВР е за петима загинали, каза вътрешният министър Цветан Цветанов, който даде подробности по инцидента. Това обаче предстои да бъде уточнено. За момента няма информация сред загиналите да има и българи.

Редовният полет с израелски туристи от Тел Авив за Бургас е кацнал у нас в 16.43 часа. Взривът е станал в 17.25 часа докато туристите са товарили багажа си и са се настанявали в автобуса. Общият брой на туристите от Тел Авив са 154 души, като с тях имало и едно бебе. 47 души е трябвало да бъдат настанени в автобуса, който е взривен. 33-ма са ранените, които са откарани към Окръжна болница Бургас, трима са в кома, единият е починал. В момента се прави списък на всички останали, които са пътували с авиокомпанията, за да може да бъде установен реалният брой на жертвите.

Всеки час ще бъде давана информация по разследването.

Всички полети от и за летище Бургас са спрени, като кацащите самолети се пренасоват към летището във Варна.

Работи се по няколко версии. "Не изключваме версията за терористичен акт", каза вицепремиерът, като отказа повече подробности по разследването. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews