Росен Плевнелиев: Историята няма да ни прости, ако повтаряме нейните грешки

03 март 2013 в 19:20 2596 7

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

В столицата се проведе тържествена заря-проверка по повод 135 години от Освобождението на България.

На церемонията присъстваха президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на отбраната Аню Ангелов, депутати и висши военни. 

В церемонията участват военнослужещи от военни формирования Горна Малина, Мусачево, Божурище, както и военнослужещи от Националната гвардейска част със знамената светини – Самарското знаме и знамената на Сливенски, Черноморски, Търновски, Шейновски, Първи конен полк, както и знамето на 13-и Рилски и 23-ти Шипченски полк.

Историята няма да ни прости, ако повтаряме нейните грешки и ако не се вслушаме в големите уроци на нашите предшественици. Призвани сме да следваме пътя, който очертаха най-големите български държавници от Освобождението на България до днес, да пазим демократичната правова държава, да сме достоен член на европейското и евроатлантическото семейство, а най-големият, най-важният урок, който те ни оставиха, е да работим за доброто на обществото и с мисъл за следващото поколение на България, да гледаме напред и нагоре към укрепване на социално-отговорната и справедлива държава, да разберем, че само заедно чрез диалог и конструктивен подход по проблемите на нацията можем днес да бъдем полезни на Майка България, защото всички ние сме временни, а тя е вечна, каза в речта си президентът Росен Плевнелиев.

"Готови ли сме днес в поредната криза, в която се намираме, да дадем урок на света как по демократичен път заедно можем да намерим решение на трудностите, пред които сме изправени и това да ни сплоти", каза още президентът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови