Росен Милков е загиналият в Пирин пещерняк

30 август 2012 в 17:30 9386 16

Загиналият Росен Милков
Загиналият Росен Милков

По случая има по-нова информация, в която има промени по същество. Моля, вижте ТАЗИ СТАТИЯ.

Росен Милков е загиналият в Пирин пещерняк, научи OFFNews.bg. От полицията в Банско потвърдиха, че става дума за 35-годишния Милков и казаха, че семейството му са първите, на които е предадена трагичната вест.

Росен загина в планината над Банско снощи. Бил е опитен пещерняк, но имал диабет и най-вероятно това е причинило смъртта му, съобщи по-рано днес БГНЕС.

В 13:20 часа в Планинската спасителна служба (ПСС) в Банско е получен сигнал за починал мъж в района над Бъндеришка поляна.

Два спасителни отряда са тръгнали към мястото, за да свалят трупа.

Снощи около 20 часа в спасителната служба 35-годишният мъж се е обадил и обяснил, че е обезводнен и се е изгубил. Той помолил за помощ. Спасителите поддържали връзка с него близо 1 час.

Той обяснил, че е тръгнал към върха по стълбовете на лифта, но бил много объркан и не могъл да обясни адекватно къде точно се намира.

Мъжът казал, че ще си прави бивак, за да пренощува в него.

Малко след 21 часа спрял да отговаря на обажданията.  

В момента в района на Бански Суходол, във високата част на Пирин, тече спелеоекспедиция. Загиналият мъж не е в състава й , но е пренощувал в бивака на пещерняците. На другия ден е тръгнал по посока "Кончето" . Намерен е малко под него мъртъв. Има леки охлузвания от падане, но не те, а диабетът е причината за смъртта му,  каза пред OFFNews.bg  Трифон Даалиев от Българската федерация по спелеология.

В момента спасители свалят тялото му надолу.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!