Реформаторите искат оставката на кабинета заради кризата с бежанците

17 октомври 2013 в 17:26 2390 5

Реформаторският блок. Снимка: Сергей Антонов
Реформаторският блок. Снимка: Сергей Антонов

Правителството на БСП, ДПС и “Атака” вкарва България в нова криза. Невъзможността му да се справи с бежанците е на път да се превърне от управленски провал в хуманитарна катастрофа за потърсилите помощ у нас и в дълбока рана в националното достойнство на самите българи. Това подчертава Реформаторският блок в декларация по повод кризата с бежанците.

Реформаторите настояват правителството да подаде оставка, парламентът да се саморазпусне и президентът да свика предсрочни избори.

Правителството не охранява границите на страната, не гарантира националната сигурност, не осигурява задължително ниво от хуманно отношение към бежанците и не спазва международните спогодби и изисквания в подобни случаи, заявяват представителите на Реформаторския блок.

Всичко това не само пряко заплашва здравето на подслонените у нас бежанци, но и драматично уронва международния престиж на държавата ни, но и поставя под съмнение състрадателността и цивилизоваността на българските граждани, категорични са представителите на новата десница.

Реформаторският блок настоява правителството незабавно да направи спешен финансов анализ за нужните средства и те да бъдат публично отпуснати и разпределени за нуждите на хората, да поиска от ЕС необходимото финансиране, а президентът да свика КСНС и да се приеме план за справяне с бежанската криза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews