Разяснителна кампания за цифровата телевизия

Последна промяна на 19 декември 2012 в 08:05 1553 1

Предвижда се цифровизация на телевизията в цялата страна. Снимка: БГНЕС
Предвижда се цифровизация на телевизията в цялата страна. Снимка: БГНЕС

От днес стартира кампанията за информиране на населението за въвеждането на цифровизацията у нас. Тя ще бъде представена в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Цифровото телевизионно разпръскване ще бъде въведено на няколко етапа и ще предложи повече програми с високо качество и голямо разнообразие от възможности за зрителите. Крайният срок за въвеждането ѝ у нас е 1 септември догодина. От 1 март обаче ще има тестово едновременно аналогово и цифрово излъчване. 

До началото на есента по-старите телевизори трябва да бъдат оборудвани със специални декодиращи устройства. Голямата част от новите приемници вече имат необходимите цифрови и ефирни тунери. Предаването ще се осъществява от няколко национални мрежи, станали популярни под името мултиплекси. Всеки един от тях ще може да излъчва до 10 програми. 

Ще се предоставят каналите на обществените радио и телевизия и на частни оператори. Цифровизацията и срокът за нейната реализация са разписани в последните изменения на Закона за електронните съобщения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.12 2012 в 08:27

А нашата медия, няма ли да проведе разяснителна кампания тук ?
Какви антени, откъде се взимат, къде се включват, под какъв ъгъл се поставят, какви телевизори, какви тунери - всичко за Цифровата Телевизия ???
 
X