Провокатори пробиха загражденията на НС (снимки и видео)

Стефка Накова 04 септември 2013 в 10:43 12003 63

Провокатори събарят загражденията. Протестът на 4 септември. Снимка: Тихомира Методиева/Bulphoto
Провокатори събарят загражденията. Протестът на 4 септември. Снимка: Тихомира Методиева/Bulphoto

Група от около 15 провокатори изтръгна със сила няколко от загражденията около парламента, откъм северния вход, в близост до будката за пропуски.

Провокаторите се задействаха по сигнал с ръка на мъж от групата около 10:40 ч. Те започнаха да бутат и да дърпат металните огради, докато от другата страна полицията се опитваше да удържи напъна и да му противодейства.

Мъж бута неталните огради около НС. До него стои дама, която по-рано днес командваше група протестиращи пред НС< като ги караше да се съберат на едно място. Запитани от къде са, те отговориха само "От София".

 

Без никой да забележи, дори полицията, провокаторите бяха успели да прокарат верига през оградите, с която ги катурнаха на земята. После започнаха силно да скандират "Убийци!".

Мъж бута загражденията Мъж бута загражденията

Въпреки високия градус на напрежението, полицията и жандармерията не се поддадоха на провокацията и не употребиха сила. Напротив - чуха се заповеди да не се действа силово.

Организираната група от яки мъже, видимо различаваща се от останалите протестиращи, се събра на мястото малко преди началото на агресивния акт.

Към 11,15 ч. хората започват да скандират "Искаме видимост". Поне 10 автомобила на жандармерията са препречили входа.

Ето видео от провокацията на Лъчезар Ангелов:

 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!