Провокатори пробиха загражденията на НС (снимки и видео)

Стефка Накова Последна промяна на 04 септември 2013 в 10:43 11290 63

Провокатори събарят загражденията. Протестът на 4 септември. Снимка: Тихомира Методиева/Bulphoto
Провокатори събарят загражденията. Протестът на 4 септември. Снимка: Тихомира Методиева/Bulphoto

Група от около 15 провокатори изтръгна със сила няколко от загражденията около парламента, откъм северния вход, в близост до будката за пропуски.

Провокаторите се задействаха по сигнал с ръка на мъж от групата около 10:40 ч. Те започнаха да бутат и да дърпат металните огради, докато от другата страна полицията се опитваше да удържи напъна и да му противодейства.

Мъж бута неталните огради около НС. До него стои дама, която по-рано днес командваше група протестиращи пред НС< като ги караше да се съберат на едно място. Запитани от къде са, те отговориха само "От София".

 

Без никой да забележи, дори полицията, провокаторите бяха успели да прокарат верига през оградите, с която ги катурнаха на земята. После започнаха силно да скандират "Убийци!".

Мъж бута загражденията Мъж бута загражденията

Въпреки високия градус на напрежението, полицията и жандармерията не се поддадоха на провокацията и не употребиха сила. Напротив - чуха се заповеди да не се действа силово.

Организираната група от яки мъже, видимо различаваща се от останалите протестиращи, се събра на мястото малко преди началото на агресивния акт.

Към 11,15 ч. хората започват да скандират "Искаме видимост". Поне 10 автомобила на жандармерията са препречили входа.

Ето видео от провокацията на Лъчезар Ангелов:

 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.09 2013 в 07:29

Калин-чо

и ти ли си клавиатурен герой като Разклонителя и Разконспиратора. То пред компютъра да геройстваш е ехей-й-й-й-й. Бря, бря, бря, че ЮНАЧАГИ. Май наистина ти е необходима една палка по тиквата. Макар, че не ти го пожелажам. Дано да се раминеш този атрибут.

04.09 2013 в 22:00

Офнюз месеци наред беше основният сайт, от който се информирам. Откакто започна да нарича хората, щурмуващи Парламента "провокатори", доверието ми е силно разколебано. Как си представяте да паднат тия? С манифестации?

04.09 2013 в 20:12

За оставка на кабинета съм и подкрепям протестите, даже и ходех докато бях в София, но такава цигания и наглост то бива, бива..с автобуси си водят ГЕРБ хора за протестите, БСП хора за контрапротестите..това вече не са протестите, а манипулирана история. А тези провокатори са смешна работа, от метри можеш да ги разпознаеш, поне като ги събират малко повече професионализъм да вложат, малко актьорска игра, а у..смешна и абсурдна е сиуацията

04.09 2013 в 19:03

Май се оказа, че има, а? :)

04.09 2013 в 18:58

Не бъркай чуждите занимания с твоите собствени.

04.09 2013 в 18:55

Да, бе. Мислиш ли, че ако тая мишка беше на площда, нямаше да го подчертае дебело?

04.09 2013 в 17:34

Всичко стана пред очите ми,нямаше никакви провокации и провокатори.Чисто и просто хората показаха,че тръгнат ли,спиране няма!

04.09 2013 в 16:28

Този, когото ти наричаш Тиква, е сто пъти по добре да управлява от изроди като Станишев, появили се на бял свят от "неправилния" отвор. Въпреки кусурите си, Бойко засега няма алтернатива като политик. Като се появи, ще гласувам за новия политик.

04.09 2013 в 16:26

РАЗКЛОНИТЕЛ-е,

Нищожество долно. Срам за човешкия род. Ти си пишман защо си се родил.

Повтарям ти го, за да го асимилираш ТЪПАКО. Ако не знаеш значението на "асимилираш", питай Buhal-а , той поне е по-умен от теб, ОЛИГОФРЕН ДЕБИЛЕН.

04.09 2013 в 16:19

Явно съвсем си истеризирал :) Само това ли ти роди спинозното песово мозъче? Хващай Польо под мишница и бегом на автобуса, че улиците няма сами да се изметат в коптора, от който сте изпълзели до столицата.