Quantcast

"Протестна мрежа" призовава за ударни протести всеки четвъртък и петък

Последна промяна на 03 октомври 2013 в 11:47 2900 19

Протестът - Ден 99. Снимка: Сергей Антонов
Протестът - Ден 99. Снимка: Сергей Антонов

"Протестна мрежа" призова всички протестиращи за "ударни демонстрации" всеки четвъртък и петък по време на пленарните заседания.

"Днес на площадите сме по-малко. Не можем да променим факта, че освен протестиращи граждани, ние сме хора, които работят, имат семейства, имат и ангажименти, трупащи се вече над 100 дни. Осъзнаваме колко е трудно да се съчетаят продължителни активни протестни действия с отговорностите, които имаме. Затова, призоваваме, всеки съпричастен на каузата на този протест, независимо къде се намира, да отделя по една вечер седмично в четвъртък и да излизаме отново заедно", призоваха от "Протестна мрежа" в официалния си сайт.

От организацията добавят, че очакват всеки, който желае оставката на това правителство, от 18:30 часа на площад "Независимост".

Приветстваме тези от нас, които имат възможност и желание да участват в ежедневните вечерни шествия – свободни сме в избора си. С този призив, обаче, искаме да фокусираме активността на тези от нас, които присъстват по-рядко – НЕКА БЪДЕМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО всеки четвъртък вечер. Нека продължим да реагираме остро и категорично на безобразията на властта.

"Право да иска има този, който дава. Нека бъдем достойни да искаме!", завършиха призива си "Протестна мрежа".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.10 2013 в 20:14

Протеста беше убит от координаторите на Протестна мрежа поради 4 причини:
1) С декларацията и откритото писмо от 5 септември те ясно показаха политически пристрастия към определени партии и омразата си към друга симпатизантите на която са голяма част от протеста. Естествено тези симпатизанти обидени се отдръпнаха и протестът силно оредя. Така беше внесено разцепление сред протестиращите.
2) Вирнатият нос на организаторите които си мислеха че сами ще се справят вместо веднага да потърсят съдействието на опозиционните партии и профсъюзите.
3) Заблудата на координаторите от Протестна мрежа, че тези десетки хиляди ще идват винаги на протеста когато те ги призоват, че ще отиват там където те ги насочат, че те са техни лидери които определят какво и как да се прави. Че това е безкраен ресурс който никога няма да свърши. А всъщност хората им позволиха да застанат в челните редици но нищо повече. Ако бяха съгласни с предложеното идваха но в никакъв случай не са пешки които те да местят по шахматната дъска.
4) Последното и най-важното - пълна безпомощност и страх на организаторите от по-решителни мерки. Всеки който се опитваше да направи нещо повече от махането на знаменца веднага биваше заклеймен като провокатор. Стигнаха до това да размахват като заплаха 1997г, не трябвало да става така ами мирно и красиво. Съвсем логично след като хората видяха че нищо реално няма да се прави те престанаха да идват.

Комунист не се сваля от власт с танци а с решителни мерки. Трябваше да стане с мощен удар срещу парламента най-късно на десетият ден когато хората имаха още енергия и желание за действие. А не да влачат 110 дни безцелно хората по улиците. Много успешно организаторите изпуснаха парата в свирката и убиха енергията на протеста, дадоха решителна глътка въздух на БСП/ДПС/Мафията. Дали го направиха от глупост или по сценарий ще го покаже времето.

За мен тези координатори се провалиха. Сега се опитват тихомълком да се откажат от обречената тактика на ежедневни шествия като я разредят до ежеседмични. Само че хората вече загубиха вярата че нещо могат да направят под тяхното ръководство. Доказателство за това е дори апатията с която студентите посрещнаха призивът им. С безпомощните си призиви създават усещане в хората че това правителство не може да бъде свалено а това вече е много лошо. Жалко за ентусиазмът и вярата на хората. Други и с други средства ще предизвикат оставката на това правителство.

03.10 2013 в 18:06

80% от него. Иначе гамизов е педал, както и разпадналата му се група.

03.10 2013 в 18:03

Е той Генов се е прецакал бе. Аз повече изкарах. хахахаха
Ся като сме по-малко яко сме вдигнали тарифата.

03.10 2013 в 16:36

И това е целия народ?

03.10 2013 в 16:35

На тоя балон да се качват всички протестируващи и да отлитат. Да бяха истински поне, а то тяхната - платен цирк.

03.10 2013 в 16:28

герберастия някаква...

03.10 2013 в 16:27

да ви ... у протестерите. чеп за зеле не става от вас, по наше време какви стачки имашее...