"Протестна мрежа" излиза с искания на пресконференция

OFFNews 07 август 2013 в 08:14 5486 4

Протест Снимка: БГНЕС
Протест Снимка: БГНЕС

В 55-тия ден на протеста срещу правителството на пресконференция ще бъдат заявени намеренията и конкретните искания на протестиращите.

Това е предвидено да стане от 13 часа в БТА. На брифинга ще участват представители на "Протестната мрежа", която се създава от активни участници в протеста.

Това е първото подобно публично заявяване на лицата на протеста. До момента подобни импровизирани пресконференции се провеждаха пред сградата на Парламента. Организаторите на днешната пресконференция не са обявили имената на участниците в нея. 

Анонсът за събитието е озаглавен "Протестът проговаря".

В съобщение до медиите се казва, че "Протестната мрежа" има за цел да се превърне в платформа за граждански контрол и коректив на некоректните спрямо обществото политически назначения и решения, обслужващи частни интереси. Обяснява се, че мрежата е оглавена от "активни участници в протеста". Протестиращите обясняват, че структурата "няма за цел да говори от името на всички протестиращи", но ще излъчи говорители, който ще се наричат "комуникатори".

"Протестната мрежа" няма за цел и никакво намерение да води преговори с правителството на Пламен Орешарски под какъвто и да било формат, който да отлага във времето изпълнението на основните искания - оставка и незабавни избори", казват още протестиращите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!