Протестите в София и страната в понеделник (снимки+видео)

25 февруари 2013 в 16:51 4014 1

Протестите в София. Снимка:Сергей Антонов
Протестите в София. Снимка:Сергей Антонов

София - 20.01 часа - Организаторите на днешния протест обявиха, че той е към края си. Движението на автомобили в района на Орлов мост вече е възстановено. Демонстрантите обявиха, че бунтът им продължава утре в 18 часа, на езерото "Ариана".

София - 19.45 часа - Блокадата на Орлов мост продължава, въпреки че останаха около 200 демонстранти. Самите протестиращи спорят дали да допускат автобусите на Столичния градски транспорт. 

Варна - 19.38 часа – Протестът приключи и протестиращите се разотиват. Пред общината са останали няколко протестиращи, разделени на групи.

София - 19.35 часа - Протестиращите блокираха Орлов мост.

София - 19.25 часа - Шествието, в което участват над 1500 души, се отправи към Орлов мост

Варна - 19.13 часа – Над 1000 варненци се събраха пред общината. Всички скандират срещу кмета Кирил Йорданов и искат оставката му.

София - 19.04 часа - Шествието се насочва към парламента.

Пловдив – 19.00 часа – Протестиращите поискаха оставката на кмета на Пловдив Иван Тотев. По време на шествието се спряха пред сградата на община Пловдив и скандираха „Тотев вън“ и „Оставка“. Протестиращите станаха около 250 души.  

Варна - 18.58 часа - Протестиращите се отправят обратно към общината. Шествието минава по бул. „Мария Луиза“.

София - 18.45 часа - Протестът вече е пред Президентството. В шествието към момента се включиха над 1500 души. 

Варна - 18.32 часа– Започна молебенът за здраве на Пламен Горанов. В катедралата във Варна се събраха лидерите на протеста.  По време на литургията митрополит Кирил отправи послания към миряните, цитирайки част от стихотворението „Вяра“ на Никола Вапцаров. Протестиращите носят плакат с надпис „Кмете, поне веднъж бъди мъж“.

София – 18.30 часа – Около 250 демонстранти се събраха на езерото „Ариана“ и потеглиха към парламента. В момента протестиращите са пред парламента.

Пловдив - 18.12 часа - Около 150 души се събраха пред сградата на ЕВН. Вероятно те ще направят шествие по главната улица на града, като няма да се стига до блокиране на булеварди. Протестът вече е изместен с час напред – за 18.00 часа.

Варна - 18.06 часа – Над 300 души се събраха пред общината във Варна за пореден протест. Намерението на хората тази вечер е да отидат до катедралата, където ще бъде отслужен молебен за здравето на Пламен Горанов, който се самозапали в знак на протест срещу монополите. Пред катедралата ще бъдат изкарани колони, така че молитвата да бъде чута от всички. Засега няма план как ще продължи протестът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!