Протестите продължават. Хиляди излизат и днес срещу високите сметки за ток

OFFNews 11 февруари 2013 в 08:11 8073 5

Хиляди българи излязоха на протест срещу завишените сметки за ток и парно Снимка: Сергей Антонов
Хиляди българи излязоха на протест срещу завишените сметки за ток и парно Снимка: Сергей Антонов

Протестите срещу драстично високите сметки за ток продължават. След като вчера хиляди излязоха по улиците на 15 града в знак на протест, и за днес са насрочени протести.

Само във Варна за участие в организирания чрез Фейсбук протест са се записали над 2000 души. Там началният му час е 17 ч., а сборният пункт е пред сградата на общината.

"Кому са нужни прекупвачи на електроенергия, които да паразитират на гърба и на потребителите, и на производителите на електроенергия? Каква част от таксите, които те начисляват, наистина отиват за изграждане на алтернативни ВЕИ и каква част просто потъват в бездънния им джоб? Докога ще ни надписват сметките за ток и ще ни лъжат, че токът бил скъп заради "зелената" енергия? Токът е скъп, защото триглавият картел от енергийни дилъри е застанал по средата между източниците и потребителите: ЧЕЗ, Е-ОН и ЕВН - вън от България!", се казва в призива за протеста във Варна, публикуван във Фейсбук.

В Пловдив недоволните граждани ще се съберат пред сградата на EVN в града в 17 ч., съобщи Plovdiv24.bg. В неделя те бяха категорични, че протестите им ще продължат всeки ден, докато исканията им не бъдат чути.

Демонстрациите ще продължат и в Благоевград. Хората там ще се съберат пред централата на ЧЕЗ в града в 18 ч. Организаторите са обявили във Фейсбук страницата за протеста, че започва и подписка за провеждане на референдум за премахване на ЕРП-тата.

Белене също се включва в протестите. Там протестът ще започне в 18 ч.

Мащабни протести се организират и за 17 февруари, неделя. Досега е обявено, че такива ще има във Враца, Сандански, Монтана и Сливен.

Вчера масови протести се проведоха в 15 града на страната. Демонстрациите преминаха под мотото „Да запалим монополите“.

Хората искат одържавяване на електроразпределителните компании и индивидуални договори с топлофикациите.

Най-многобройни протестите бяха в София, Пловдив, Варна и Благовград. Там хиляди протестираха по улиците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!