Протестиращи затапиха метростанция „Сердика“

07 октомври 2013 в 21:11 6278 44

Протестиращите с маски на Волен Сиддеров слизат в метростанцията.
Протестиращите с маски на Волен Сиддеров слизат в метростанцията.

Група протестиращи срещу кабинета на Пламен Орешарски направиха акция „Атапа“ в столичното метро, съобщи Би Ти Ви.

По време на кратката си разходка на метростанция „Сердика“ те вървяха с маски на лицето на лидера на "Атака" Волен Сидеров и се замеряха с коркови тапи от бутилки за вино. Протестиращите скандираха познатият въпрос без отговор до момента – "Кой?".  

Акция "Атапа" бе осъществена малко след края на 116-ия протест срещу кабинета. В него се включиха около 150 души, които се събраха пред Министерски съвет, а след това се отправиха на традиционното си шествие към парламента. На площад "Народно събрание" те скандира “Мафия”, “Оставка” и “Избори”.  На някои от издигнатите плакати е изписано: „Държавата Русия срещу българския и руския народ”, „България може да се спаси само с лустрация”, „Айнщайн: Тоталитарните режими създават уроди”.

 

Демонстрантите се замерят с коркови тапи в тунела, който води към другата линия на метрото. Демонстрантите се замерят с коркови тапи в тунела, който води към другата линия на метрото.

116-ия протест срещу кабинета на Пламен Орешарски и правителственото мнозинство завърши без никакви инциденти малко след 20.00 часа. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!