Протест и контрапротест чакат вота пред парламента

Елица Мартинова 26 септември 2013 в 08:49 1842 1

Протестиращи и подкрепящи правителството  са се събрали край парламента  Снимка: Сергей Антонов
Протестиращи и подкрепящи правителството са се събрали край парламента Снимка: Сергей Антонов

Протестиращи и подкрепящи правителството на "Орешарски" са се събрали край парламента в деня, в който се очаква да бъде разгледан вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ.

Протестиращите са около 20 души и са се събрали в градинката между СУ "Св. Климент Охридски" и Народното събрание. Те са "въоръжение" със свирки и посрещат депутатите с обичайните скандирания "Оставка" и "Червени боклуци".

По-внушителен е броят на контрапротестиращите, които са се събрали около загражденията край парламента, точно до храм-паметника "Св. Александър Невски". Те са около сто души, вероятно докаран с автобус , паркиран точно до тях.

Заради двата протеста в района на Народното събрание има засилено полицейско присъствие. Въс всички пресечки край парламента има полицаи. Те упътват хората по различни маршрути, в зависимост от това дали са се насочили към протеста или към контрапротеста.

Междувременно в парламента днес трябва да се гледа вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ. Засефа обаче не е ясно дали депутатите ще успеят да съберат нужния кворум, за да започне заседанието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!