Протест № 100 в снимки

21 септември 2013 в 21:34 4722 6

Снимка: Тихомира Методиева - Тихича
Снимка: Тихомира Методиева - Тихича

100 дни протест срещу 100 гафа на властта - това беше мотото на шествието срещу правителството на Пламен Орешарски в събота. 

Голяма част от дошлите на днешното шествие получиха лист с един от стоте гафа на правителството, който после хвърлиха по парламента.

Над 800 души в събота вечерта за стотен път попитаха: Кой предложи Пеевски? 

Глобален антиправителствен протест се организира за утре - Деня на независимостта, чрез социалните мрежи.

Протести ще има в София, Варна, Лондон, Бристъл, Глазгоу, Будапеща, Брюксел, Ню Йорк, Мюнхен, Торонто, Монреал, Женева и Фрайбург.

“Приятели, на 22 септември 1908 година, чрез манифест, е прогласена независимостта на България. Това е едно безспорно гордо и смело дело на нашите предци, един от славните моменти в историята ни, когато сме били наистина заедно и готови да заслужим свободата си. Днес обаче, 105 години по-късно ние не сме нито свободни, нито независими. Над България тегне сянката на една продажна и работеща против интересите на народа си власт. Нека напълним площадите навсякъде, където има българи. И нека покажем, че обичаме свободата и няма да я оставим в ничии мръсни ръце!”, пише в призива за протеста във Фейсбук страницата, където той се организира.

Участниците в протестите, с начало в 17 ч., ще призоват отново за незабавна оставка и за избори до края на 2013 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!