Прокурорка, близка до Цветанов, плаща 59 лв. наем за апартамент от МВР

Юлиан Христов 11 юни 2013 в 10:44 2556 9

Ася Петрова Снимка: БГНЕС
Ася Петрова Снимка: БГНЕС

Заместник главният прокурор Ася Петрова плаща наем от 59 лв. за ведомствения си апартамент в район "Оборище", в който живее от половин година.

Прокурорката, която е приближена до бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, е признала сама за наема си пред в  "Стандарт", твърди изданието.

Любимката на Цветанов, която прекара близо две седмици с него на визита в САЩ, отказа жилище от Министерството на правосъдието. Причината е, че не го харесала и така се е наложило проблемът да бъде решаван с подкрепата на жилищния фонд на МВР.

Инспекторатът към Върховната касационна прокуратура се готви да провери при какви обстоятелства Петрова е получила ведомствено жилище в София, пише още "Стандарт". Обвинителите са се самосезирали, след като стана ясно, че жилището й от 65 кв. м в район "Оборище" е било прехвърлено от фонда на МВР към Министерство на правосъдието, без да е имало конкретна необходимост за това. 

По-късно от прокуратурата опровергаха вестника. В съобщението на медиите се казва, че подобна проверка не се извършва.

Ася Петрова направи шеметен скок в кариерата след избора на Сотир Цацаров за главен прокурор. От шеф на прокуратурата в Шумен, през януари тази година тя се превърна във важна част от екипа на новия ръководител на държавното обвинение. Тя беше наблюдаващ прокурор по делото “Килърите”, което е една от гордостите на Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!