Продължава гасенето на пожарите в Рила

03 септември 2012 в 13:33 1056 0

Снимка: Владимир Йончев
Снимка: Владимир Йончев

Продължават действията по окончателното ликвидиране на пожарите в Рила планина и на пожара в землището на с. Метохия, общ. Трекляно, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Кюстендил.

Пожарът в местността “Бели бор” е локализиран вчера. През нощта е наблюдаван от 12 души, а днес наблюдения и действия по ликвидирането му в южния и северен участък осъществяват 17 души – пожарникари и горски служители. Продължава наблюдението на пожара в местността “Празната торба” в Рила планина, той е локализиран от три страни, ограничен е откъм река Радовичина с полоса и няма опасност от разрастване. Днес продължават действията по ликвидирането на пожара, който възникна на 1 септември в землището на с. Метохия. През нощта дежурството бе от противопожарен автомобил и трима пожарникари.

 

Локализиран е пожарът в община Лъки. Стихията обхвана около 100 дка, а в гасенето се включиха десетки доброволци. Около 50 доброволци, екипи на горските стопанства и пожарникари ще продължат гасенето и на пожара в местността Студенец край Чепеларе. Тази сутрин пред сградата на община Чепеларе и кметството в село Богутево се събраха желаещи да се включат в гасенето. През изминалата нощ на мястото на пожара останаха дежурни екипи на пожарната служба и доброволци.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews