Президентът обмисля да присъства на протеста срещу Пеевски

14 юни 2013 в 12:49 12659 17

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев обмисля да присъства на готвения довечера протест пред Министерския съвет срещу назначаването на Делян Пеевски за директор на ДАНС.

Това съобщиха за OFFNews от групата граждански организации, които се срещнаха с премиера Пламен Орешарски, за да обсъдят ситуацията с монополите и мерките за подобряване условията на живот в страната. 

Докато били на "Дондуков" 1, участници в разговорите чули намеци, че Росен Плевнелиев е бесен от обрата в ДАНС, тъй като иначе одобряваният от него механизъм парламентът да посочва шеф на агенцията се изродил в неочаквано конфликтното назначение на Пеевски.

По-рано тази сутрин голяма част от дошлите за срещата с премиера напуснаха демонстративно Министерския съвет, научавайки новината за новия шеф на ДАНС. Те обясниха, че неодобрението им е не срещу Делян Пеевски като личност, а срещу факта, че е знакова фигура от олигархията и концентрацията на собственост, а те се борят именно срещу монополите.

Срещата беше насрочена за 10 ч. днес.

“Това решение на Орешарски само потвърди, че той е марионетка, политически зависим премиер. Той обслужва само и единствено олигарсите. Премиерът назначава и олигарси на високи постове в страната. В момента на срещата има само “удобни” НПО-та, а до каквото и да било решение за доброто на България няма да се стигне с тях”, коментира пред OFFNews Янко Петров, едно от лицата на февруарските антиправителствени протести.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!