Премахват старите соцреклами в София

05 юли 2013 в 08:26 2780 12

Реклама на несъществуващия вече магазин
Реклама на несъществуващия вече магазин "ДетМаг".

Старите соцреклами ще бъдат премахнати от центъра на столицата. Кампанията по премахването им започна още през 2010 г. В момента в централната част на града са останали 17 реклами, които по оценка на Столичния инспекторат, са опасни и нямат актуален собственик, съобщава БНТ.

Повечето останали соцреклами са от 70-те години и са предимно на затворени магазини, кафенета и сладкарници. От Столичния инспекторат са премахнали 50 опасни конструкции през последните три години. В момента в столицата са останали 17, които са разположени върху фасадите на някои жилищни сгради. Рекламите ще бъдат премахнати за сметка на живущите.

"Ще съдействаме във всички отношения. Дори ако трябва да попаднат в някои от столичните музеи, така да бъде. Въпросът е както да предпазим живота и здравето на хората от евентуално самосрутване, така и съответно да се отнесем по подобаващ начин към табели, които представляват и имат стойност за голяма част от хората в града ни", коментира Иво Пенев началник сектор "Контрол на рекламната дейност" Столичен инспекторат.

Рекламите ще се премахват със заповед на районните кметове, а глобата за неизпълнение на изискването е в размер на 500 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!