Предаваме на живо брифинга на ГЕРБ

Елица Мартинова 19 юни 2013 в 13:25 3439 10

ГЕРБ, Снимка: БГНЕС, Архив
ГЕРБ, Снимка: БГНЕС, Архив

OFFNews ще предава на живо брифинга на ГЕРБ, който ще се проведе в 14 ч.

Очаква се, че хората на Борисов ще излязат с политическа реакция срещу обвиненията, които лидерът на "Каолиция за България" Сергей Станишев отправи днес в пленарна зала. В декларация от името на парламентарната група той нарече ГЕРБ лицемери.

"Тази декларация е срещу лицемерието. Когато днес България се намира в изключително кризисна ситуация, парламентарната група на ГЕРБ, които заявяват, че са най-голямата политически сила, отсъстват. Мен това отсъствие не ме изненадва, но съм възмутен от мотивите, обявени от г-н Борисов вчера. Какво научихме? Че ГЕРБ отива към гражданите, щели да се разширяват откъм гражданското общество. Кой ще го прави? Хора, които четири години газеха всяка гражданска инициатива, всеки протест, които управляваха чрез страх и репресии. Колко нелепо и колко нахално! Последните два избора, организирани от партия ГЕРБ, показаха ясно, че за тази сила единственото нещо, което има смисъл, е властта като възможност да се обогатяват. С какви очи ще се разширяват към гражданското общество? Очевидно имаме работа с гьонсурати. От първия ден ГЕРБ се държат тотално деструктивно към работата на НС. Досега са участвали в 5% от гласуванията, очевидно няма да участват и оттук нататък, а ще търсят политически дивиденти.  С месеци българският премиер не идваше в парламента, наричаше собствените си депутати “безделници” и те показаха, че са такива, защото отказаха да уважат собствените си избиратели, които са ги пратили в НС", каза Станишев.

От ГЕРБ могат да отвърнат на социалистите само чрез пресконференция, тъй като, както вчера обеща лидерът Борисов, бившите управляващи бойкотират Народното събрание.

Брифинга може да следите от линка по-долу. Излъчването ще започне след 14 ч., когато е началният час на пресконференцията.


Live streaming by Ustream
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!