Последен ден за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

11 февруари 2013 в 09:56 1192 0

Последен ден за подаване на данъчна декларация в НАП. Снимка: БГНЕС
Последен ден за подаване на данъчна декларация в НАП. Снимка: БГНЕС

Днес е последният ден, в който физическите лица могат да платят данъка върху доходите си с 5% отстъпка, припомниха от НАП.

Отстъпка ще бъде направена, ако плащането, направено днес, постъпи в НАП до утре.

Отстъпката от данъка за довнасяне може да се ползва само при условие, че авансовият данък е внесен през 2012 г. Най-често задължение да внасят авансово подоходен данък имат наемодателите, които по закон са длъжни да правят тримесечни вноски.

В повечето офиси на НАП има банкови гишета, където могат да се плащат данъците на граждани и фирми. Там не се събират допълнителни такси за превода на парите при плащане на данък на физическо лице.

Хората могат да платят също по интернет (с електронен подпис) или чрез пощите, с пощенски запис, или по банков път.

От началото на годината до 8 февруари във всички офиси на НАП са приети близо 20 000 декларации за облагане на доходите на физическите лица, като те са с 1000 повече от същия период на 2012 г. 11% от декларациите са подадени по интернет.

От 1 януари 2013 г. всички данъци и осигурителни вноски (с изключение на тези за допълнително задължително пенсионно осигуряване) се плащат по една банкова сметка.

Образци на платежни нареждания и пощенски записи за плащане към бюджета, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП, може да видите тук.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!