Половината социалнослаби може да останат без ТВ декодери

04 юли 2013 в 15:16 3104 4

На хората с право на помощи за отопление държавата ще даде по 60 лв. за т.нар. set-top box. СНИМКА: sxc.hu
На хората с право на помощи за отопление държавата ще даде по 60 лв. за т.нар. set-top box. СНИМКА: sxc.hu

Половината от социалнослабите у нас може да останат без телевизия след 1 септември, ако нямат договор с кабелен или сателитен оператор.

От тази дата ефирна телевизия няма да може да се гледа с обикновена антена, а само чрез кабелен оператор или с декодер (set-top box), монтиран към телевизора. Бедните имат право на безплатни устройства, ако са включени в списъците за енергийни помощи.

В същото време Министерството на транспорта е забавило твърде дълго организирането на обществена поръчка за доставчик на декодерите в три района - Югозападен, Югоизточен и Северен централен, припомня "Медиапул". 

Срокът за подаване на оферти е 13 август, след това се изисква период за оценяване, а при евентуално обжалване, това може още да забави процедурата. Това означава, че е много малко вероятно конкурсът да приключи на до 1 септември.

На първата си пресконференция министърът на транспорта Данаил Папазов обяви, че ведомството му ще направи всичко възможно обществената поръчка да приключи до 1 септември и хората да могат дотогава да получат декодери.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!