Половината социалнослаби може да останат без ТВ декодери

Последна промяна на 04 юли 2013 в 15:16 2487 4

На хората с право на помощи за отопление държавата ще даде по 60 лв. за т.нар. set-top box. СНИМКА: sxc.hu
На хората с право на помощи за отопление държавата ще даде по 60 лв. за т.нар. set-top box. СНИМКА: sxc.hu

Половината от социалнослабите у нас може да останат без телевизия след 1 септември, ако нямат договор с кабелен или сателитен оператор.

От тази дата ефирна телевизия няма да може да се гледа с обикновена антена, а само чрез кабелен оператор или с декодер (set-top box), монтиран към телевизора. Бедните имат право на безплатни устройства, ако са включени в списъците за енергийни помощи.

В същото време Министерството на транспорта е забавило твърде дълго организирането на обществена поръчка за доставчик на декодерите в три района - Югозападен, Югоизточен и Северен централен, припомня "Медиапул". 

Срокът за подаване на оферти е 13 август, след това се изисква период за оценяване, а при евентуално обжалване, това може още да забави процедурата. Това означава, че е много малко вероятно конкурсът да приключи на до 1 септември.

На първата си пресконференция министърът на транспорта Данаил Папазов обяви, че ведомството му ще направи всичко възможно обществената поръчка да приключи до 1 септември и хората да могат дотогава да получат декодери.

 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.07 2013 в 19:07

От първото излъчване на рекламата за цифровизация си задавам този въпрос. В много затънтени села и градчета има само ефирна телевизия. Сещате се какво ще стане след 1 септември. Но това е добре дошло в политически план - като не гледат и телевизии, хората хептен ще станат манипулируеми от всякакви местни мафиоти.

04.07 2013 в 17:08

Техномаркет. Познай с коя банка е свързан... Позна! КТБ (Цв. Василев, Д. Пеевски, М. Велчев и т.н.) На спечелилите - честито!

04.07 2013 в 15:56

на мен ми е чудно кой ще се налапа сега с парички от тая цифровизация,а пък тоя като го видя по твто с рекламата и направо ми идва да метна твто през прозореца

04.07 2013 в 15:29

Една работа не можете да свършите без да се осерете бе, ЕЙ! Как после някой мислещ да ви вярва за каквото и да било? Доверието става чрез доказване, а досега няма един дето да е доказал, че може да работи, без да оставя след себе си най-малкото съмнения, а понякога направо кафява диря...