Полиция опаса парламента, протестиращи чакат депутата Пеевски

Александра Маркарян 09 октомври 2013 в 09:00 7401 8

Протестиращи очакват депутата Пеевски. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис
Протестиращи очакват депутата Пеевски. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис

Метални заграждения и полицаи опасват района около парламента рано тази сутрин.

Мерките за сигурност целят да опазят Делян Пеевски и колегите му от "народната любов" в деня на завръщането му като депутат след вчерашното решение на Конституционния съд. След него Пеевски обяви в позиция, че се връща в парламента, че е жертва на "вендета" от сраснали се с престъпността политици, че единствената му вина, е, че е 33-годишен успял човек.

Тази сутрин група протестиращи се събра при задния вход на парламента, за да "приветства" Пеевски. Към началото на работния му ден - 9,00 ч - обаче той все още не беше дошъл на работа. Останалите депутати започнаха да пристигат след 8 с автомобили и бусчета. Коли на жандармерията скриваха входа, от който влизаха те, от погледите на протестиращите.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влезе в сградата малко след 8,30 ч., подминавайки мълчаливо, в разрез с обичайното му поведение, питащите го репортери за решението на съда по казуса "Пеевски". Именно докато той беше премиер, започна възходът на медийната империя, контролирана от Пеевски.

Заседанието на НС започна "на косъм". Кворума закрепиха 122-ма депутати.

След като час след началото на заседанието стана ясно, че Пеевски няма намерение да идва на работа, протестиращите започнаха да се разотиват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови