Плевнелиев готов да наложи вето, ако върнат пушенето в заведенията

Последна промяна на 08 октомври 2013 в 10:51 1478 13

Пушене, Снимка: БГНЕС

Категорично заявявам, че ако се тръгне към каквото и да е връщане към стария режим за тютюнопушене, като президент ще се противопоставя и ще наложа вето. Това заяви президентът Росен Плевнелиев.

Не мога по никакъв начин да поставя като аргументи – от една страна, здравето на нацията и, от друга страна, изискванията на един или друг бранш. Здравето на нацията ми е важен, посочи Плевнелиев.

Пълната забрана за пушене е въведена в много европейски сържави. Този режим е ясен, категоричен и дългосрочно правилен. Надявам се да не отстъпим от тази позиция, подчерта президентът.

В същото време пред централата на БСП на „Позитано“ 20 ще се проведат два протеста в защита на пълната забрана за пушене на обществени места. Акциите са организирани във Facebook.

Въпросът за облекчаването на забраната за пушене на обществени места беше повдигнат миналата седмица, когато зам.-председателят на групата на левицата в парламента Спас Панчев обяви, че отпадането на пълната забрана за пушене ще стане до края на годината. Вече има законопроект в тази посока, който трябва да бъде приет през ноември, посочи Панчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.10 2013 в 14:20

Авторитетът на Господ е химера и заблуда за наивните хорски маси, с цел по- лесното им манипулиране, даже няма нужда да припомняме в негово име какви касапници са правени през вековете, а той си е траел.

09.10 2013 в 14:13

Те не се раждат и с автомобил, телевизор, компютър и много други, така че наистина е смешно да се опитваш да оборваш някого по подобен начин.

09.10 2013 в 14:11

Това просто не е вярно, ти просто не си пушач и не ходиш по заведения. Иначе щеше да знаеш, че мястото на децата не е там и нямаше да бъркаш заведение с библиотека, училище, градина, сладкарница и т.н., в които, между другото, нито един пушач не иска да пуши.

09.10 2013 в 08:12

"Ако Господ е дал на човека да пуши,щеше да му е турил кумин." - дядо ми.

09.10 2013 в 00:47

Нормалните хора не пушат смешнико. Ако пушенето беше нормалното състояние на хората -щяха да се раждат с кутия Малборо и запалка. Тъпак !

08.10 2013 в 16:28

И аз съм пушач, но одобрявам забраната. Ще си пуша в къщи и ще тровя мъжа си, кучето, но не и чуждите деца в заведение. Трябва ни и малко морал и отговорност.

08.10 2013 в 14:24

С това изказване г-н Президент, автоматически ме превърнахте във ваш противник. Ако не знаете, в тази държава живеят много нормални хора, които пушат и аз съм един от тях. И не можете да ме излъжете, че сте загрижен за здравето на хората със застъпването си за тази недействаща забрана, наложена диво и недемократично от вашето правителство , а не ви прави впечатление геноцидното състояние на здравеопазването от десетилетия или изваждането на парите от здравната каса и прехвърлянето им в бюджета от вашия съпартиец Дянков, с каква цел всички знаем .

08.10 2013 в 13:35

Темата около забраната за пушене вече няколко години бива използвана за разделение на хората и отклоняване на вниманието. Хубавото е, че все по-малко хора и се връзват. Но докато има хора, които да се връзват хем ще го разрешават хем ще го забраняват.

08.10 2013 в 12:50

Един политик в България да РАБОТИ, КАКТО ТРЯБВА!!! Поредно БРАВО на Президента! :)
 
X