Плевнелиев готов да наложи вето, ако върнат пушенето в заведенията

Вероника Шербанова 08 октомври 2013 в 10:51 2089 13

Пушене, Снимка: БГНЕС
Пушене, Снимка: БГНЕС

Категорично заявявам, че ако се тръгне към каквото и да е връщане към стария режим за тютюнопушене, като президент ще се противопоставя и ще наложа вето. Това заяви президентът Росен Плевнелиев.

Не мога по никакъв начин да поставя като аргументи – от една страна, здравето на нацията и, от друга страна, изискванията на един или друг бранш. Здравето на нацията ми е важен, посочи Плевнелиев.

Пълната забрана за пушене е въведена в много европейски сържави. Този режим е ясен, категоричен и дългосрочно правилен. Надявам се да не отстъпим от тази позиция, подчерта президентът.

В същото време пред централата на БСП на „Позитано“ 20 ще се проведат два протеста в защита на пълната забрана за пушене на обществени места. Акциите са организирани във Facebook.

Въпросът за облекчаването на забраната за пушене на обществени места беше повдигнат миналата седмица, когато зам.-председателят на групата на левицата в парламента Спас Панчев обяви, че отпадането на пълната забрана за пушене ще стане до края на годината. Вече има законопроект в тази посока, който трябва да бъде приет през ноември, посочи Панчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!