Падаща мазилка евакуира тротоарите на бул. "Витоша"

Ивелина Петрова 20 февруари 2012 в 19:45 1832 1

IMGP8826
IMGP8826
Падаща мазилка евакуира големи участъци от тротоарите по столичния бул. "Витоша" в последните три дни. Късовете падат от тераса на жилищна кооперация на номер 39,  а помещенията на първия й етаж са дадени под наем на символични за елитния булевард магазини. Именно един от тези магазини е изцяло заграден от предупредителните ленти, сигнализиращи за опасност. Момичетата, които работят там, заявиха пред OFFNews, че едно парче като по чудо се разминало от главата на случаен минувач. "Явно беше закусвал с Господ, защото мазилката падна на може би сантиметър от лицето му", споделят все още шокираните продавачки. Те веднага позвънили на тел. 112, за да помолят да бъде пратен екип, който да обезопаси мястото. Отговорът обаче бил повече от възмутителен: „Докато няма потърпевш, не можем да предприемем нищо“.

Стопанисващите сградата също не поемат отговорност, защото са заявили, че ще изчакат да се затопли времето и тогава ще направят ремонт на фасадата.

Въпреки това, минувачите често пренебрегват предупредителната лента и влизат в магазина или се провират под нея, за да не се отклоняват от пътя си. "Имаме си клиенти, но нас самите ни е страх да излизаме - всеки ден по няколко пъти се налага да стъпваме отвън и всеки път треперим", споделят тревогите си служителките в магазина за дрехи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови