Оцелял в тежка катастрофа цяла нощ лежи заклещен до телата на близките си

03 април 2013 в 09:17 4302 5

Трима загинаха в тежка катастрофа край Русе. Снимка булфото
Трима загинаха в тежка катастрофа край Русе. Снимка булфото

Трима души загинаха в тежка катастрофа край Русе, съобщиха от ОДМВР. Единственият оцелял цяла нощ е лежал до телата на починалите си близки, заклещен в смазания автомобил.

Ужасяващият инцидентът е станал снощи около 21 часа.

Автомобилът БМВ е излязъл от платното и се е преобърнал в дере край пътя от Русе към Иваново на разклона за село Божичен.

Колата е открита чак тази сутрин от полицията. Сигналът е бил подаден към 8.30 ч.

Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията от РУП - Две могили и Русе, а от ОУПБЗН екип на група “Спасителни дейности” и противопожарен екип от Първа РСПБЗН.

На място екипите открили телата на възрастен мъж, жена и единия им син. Вторият им син, който оцелял, е бил изваден, след като автомобилът е бил рязан повече от час. Семейството е от Ново село. Оцелелият е в болница в Русе и е контактен.

На място полицаите установили, че вероятната причина за инцидента е загуба на контрол върху автомобила, който на десен завой е излязъл вляво от платното и се е преобърнал в дерето.

Към мястото на катастрофата е изпратена дежурна оперативна група на МВР и съдебен лекар, които ще извършат оглед на местопроизшествието.

Мястото е на завой и е опасно, преди две години там също стана тежка катастрофа със загинали. От Пътно управление обмислят да поставят предпазна мантинела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови