Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Орешарски получил добри съвети от Кристалина Георгиева

Вероника Шербанова 09 юни 2013 в 15:00 1912 3

Кристалина Георгиева и Пламен Орешарски след срещата им в Министерския съвет, Снимка: БГНЕС
Кристалина Георгиева и Пламен Орешарски след срещата им в Министерския съвет, Снимка: БГНЕС

Получихме добри съвети от Кристалина Георгиева, в това число и по детайлни въпроси. Това заяви премиерът Пламен Орешарски след срещата си с еврокомисаря в Министерския съвет.

Един от съветите на Георгиева бил как да бъдат префокусирани усилията по програмни средства, които има вероятност да изгубим, обясни Орешарски.  

Еврокомисарят, от своя страна, обясни, че уважава Орешарски заради професионализма му, и допълни, че двамата се познават от повече от 30 години. Вие сте доказал много пъти професионализма си в решаването на трудни проблеми за България като зам.-министър на финансите, посочи Георгиева.

Тя увери Орешарски, че може да разчита на нейната подкрепа и на подкрепата на европейските институции.

Сред темите за разговор между двамата били преговорите за следващия бюджет на Европа и рисковете за България, както и това как по-добре да усвояваме европейски средства и да договорим нови. На срещата били обсъдени и възможните наводнения заради покачването на нивото на река Дунав в българския участък.  

"В тези трудни условия ние имаме повече от всякога да оправдаем очакванията на хората, да гледаме напред, да решаваме проблемите на европейските граждани, в това число и на българските граждани, да работим заедно. Както аз казах на г-н Орешарски - аз не съм комисар за България, но съм комисарят от България. От мен се очаква на масата на заседанията на комисията да познавам най-добре проблемите на нашата страната и да вземам такива решения, които са в интерес на всички европейци, но и в интерес на моите сънародници", заяви Георгиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews