Орешарски искал Пеевски да получи достъп до секретна информация

Последна промяна на 19 юни 2013 в 15:33 1130 2

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Премиерът Пламен Орешарски е поискал на Делян Пеевски да бъде даден достъп до най-секретни документи преди да бъде избран за шеф на ДАНС.

В кулоарите на парламента министър-председателят обясни, че това се налага, защото е бил кандидат за поста, но не можа да обясни как процедурата при проверката на Пеески е била толкова бърза.

Орешарски допълни, че до 5-10 дни ще предложи нови кандидатури, като сред тях е и тази на временно изпълняващият длъжността Владимир Писанчев.

Запитан дали не е смущаващо, че процедурата за Пеевски е била скоростна, Орешарски отговори: „Не разбирам от тази процедура".

Все още не е ясно на какво основание Пеевски е получил допуск до класифицирана информация преди да бъде избран за председател на ДАНС. В интервю за "Преса" Пеевски каза, че има достъп до най-високо ниво на секретна информация. Процедурата по проверка за допуск отнема значително повече време от това, за което Пеевски е бил проверен от ДКСИ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.06 2013 в 20:30

Аз съм панирана от скоростта, с която този човек, Орешарски, започна да нанася ВРЕДИ на държавата. Сякаш се е готвил да съсипе всичко за седмица-две, максимум месец...!

19.06 2013 в 15:40

predatelstvo!!!!

<em>Моля, пишете на кирилица!</em>