Оправдаха полицаи за произвол 2 г. след случая "Мустафови"

Мадлен Шишманова 23 август 2012 в 10:30 2710 3

Ширин Мустафова след акцията. Снимка: БГНЕС
Ширин Мустафова след акцията. Снимка: БГНЕС

След близо две години прокуратурата в Кържали е прекратила делото срещу четиримата полицаи, които нахлуха в дома на семейство Мустафови и нараниха дъщеря им, съобщи „Правен свят“.

Прокуратурата не смята, че е имало полицейски произвол.

През юли 2010 г. четиримата служители на МВР нахлули в дома на Мустафови посред нощ. Свалили на земята Айсел и Сабахатин Мустафови, сложили им белезници и насочили пистолети срещу тях. След това видели силует на жена. Качили се и ударили вратата на стаята на 20-годишната Ширин. Вратата ударила девойката в лицето, тя паднала и се ударила в шкаф.

В болница установили, че има рана на челото.

Един от полицаите вдигнал от леглото спящия 19-годишен братовчед на Ширин, хванал го за тениската и го хвърлил на земята с командата "Лягай долу!". Младежът не разбрал какво му говорят, защото не владее български. През цялото време двамата младежи били гледали насочените към тях и пищели.

Акцията била по сигнал, че синът на Мустафови Кадир си поръчвал проститутки. Оказа се, че си е поръчал такси. Но дори и да се беше доказало, че е поръчал момичета, това не е доказателство, бе Кадир е сводник.

Разследването приключи без обвинения.

Случаят бе скрит от бюлетина на МВР за въпросния ден.

Айсел Мустафова разпрати писмо до медиите, в което описа подробно случая.

След като случаят се разкри, премиерът Бойко Борисов призова полицаите да бъдат наказани, а вътрешният министър Цветан Цветанов се извини. По-късно обаче Цветанов обяви, че полицаите са действали в рамките на закона и обясни, че Карим си поръчвал проститутки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews