Операция: Спасяване на куче от шахта (Снимки)

OFFNews 29 август 2012 в 17:12 6293 5

Шахтите дебнат измежду високи растения. Снимка: Никола Ончев
Шахтите дебнат измежду високи растения. Снимка: Никола Ончев

Зрелищна операция по спасяване на паднало в шахта куче се състоя днес в столичния квартал "Модерно предградие".

Историята подхвана живеещата наблизо Павлина Петрова. Жената се обадила на няколко телефона, които намерила от интернет и според нея са свързани с организации, които са ангажирани с подобен казус. Обяснила им, че на ул. "Годеч" в квартал "Модерно предградие" от 3 седмици в една 9-метрова шахта е паднало куче и вие зловещо. Хората от квартала не можели да направят нищо, освен да му хвърлят отгоре храна и вода, а даце и одеала, за да му е меко.

Никой не обърнал внимание на проблема.

Тогава жената се сетила за OFFRoad-Bulgaria.com и решила, че Форумът и за кучешкия проблем може да помогне.

Незнайно как издирила през интернет телефона на един от утвърдените участници Ник Николов и се обърнала към него с молба за помощ.

От своя страна Ник Николов се обади в редакцията и каза:

"Ако трябва и куче ще вадим, но по-добре OFFNews да се свърже с институциите, на които това им е работа и да се види дали те ще се намесят".

Репортер на OFFNews.bg веднага се обади в пресцентъра на Столичната община. Служителката там взе присърце проблема. По-малко от час след това на мястото вече бяха четирима пожарникари и служител на "Екоравновесие".

Самата спасителна акция продължи не повече от 15 минути в късния следобед. Служител от "Екоравновесие", приспа бездомното куче от втори опит, след което пожарникар се спусна в 9-метровата шахта, за да извади животното. Представители на Столична община пък зорко наблюдаваха акцията.

От "Екоравновесие" прибраха изстрадалото куче и заявиха, че след като го прегледат, ще го пуснат обратно на улицата.

Според живущите в квартала това не е единствената необезопасена шахта. Деца от "Модерно предградие" показаха на екипа на OFFNews.bg още 3 шахти, собственост на ВиК, като само чудо е опазило малчуганите от пропадане в скритите трапове.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови