Охранител застреля 16-годишно момче в София

Последна промяна на 02 март 2013 в 14:26 6110 23

Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив
Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив

Охранител застреля 16-годишен младеж и рани леко приятеля му в столичния квартал "Подуяне" по обяд в събота.

Стрелбата е станала около 12 ч. в района на хладилното депо – територия, която се охранява от частна фирма.

Двете момчета от ромски произход са проникнали в зоната и един от охранителите е стрелял по тях.

Единият младеж е прострелян смъртоносно. Второто момче е ранено, но животът му е вън от опасност. Пред полицията то разказало, че човек в камуфлажни дрехи е открил стрелба по тях с пушка тип "помпа".

След инцидента на мястото са изпратени служители на СДВР и „Транспортна полиция“.

Обстоятелствата по случая все още се изясняват. По непотвърдени данни двете момчета са влезли в депото от вагоните на "Подуяне".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2013 в 14:06

ти досега нещо интегрирала ли си?

03.03 2013 в 08:07

А защо никой не спомена, че след това братята роми бяха направили блокада на пътя който минава през махалата и покрай аерогарата и раздаваха шамари наред??!!

03.03 2013 в 07:36

Голям казан, Ама мнооого голям....

03.03 2013 в 02:31

Абсолютно поддържам това, което си написал и по-специално за произхода на проблема! Относно циганската сбирка пред депото, според мен е преди всичко поради чувството им за безнаказаност и неразбирането им, че чуждата собственост Е чужда! Нищо няма да последва от сбирката,жандармерията ще се погрижи за това.

03.03 2013 в 02:20

Изтресъл го е адреналина човека и е решил да въздаде справедливост. Трябвало е просто да изпразни 2-3 гилзи пред краката им и щяха да бягат напикани обратно през оградата...или да ги накара да легнат на земята и да викне полиция... Сега хем хлапето незаслужено отива в гроба ( никой да не ме убеждава, че трябва да умреш за две парчета метал), хем охраната щеше да си е свършил работата и да се прибере вкъщи, без последващо ужасно правно главоболие за него ( тепърва предстоящо). Каквото и да разсъждаваме тук обаче, само тези които са присъствали знаят какво се е случило. Аз лично се надявам охраната да докаже, че животът му е бил застрашен, това е може би единствения му шанс...

02.03 2013 в 20:03

Не са били два а четири берачи на метал, най вероятно и са заплашвали охраната, Двама са пострадали при трудова злополука докато изнасят въпросния набран метал!

02.03 2013 в 19:35

ЩЕ СЕ ПЛАШАТ И ОЩЕ КАК ,ПОНЕ В ТАЗИ СГРАДА НЯМА ДА СМЕЯТ ДА ВЛЯЗАТ И В МОЙТА КЪЩА ВЛИЗАХА ПОСРЕД НОЩ НО ГЪРМЯХ СЛЕД ТЯХ С АВТОМОГИЧЕН ПИСТОЛЕТ 6 КУРШУМА И НИКОЙ НЕ СМЕЕ СЕГА ДА ВЛЕЗЕ .ТАКА ЧЕ МОЙ ЧОВЕК КРАДАТ ТАМ ОТКЪДЕТО МАГАТ И ЗАТОВА ТОЛКОВА БАБИЧКИ ГИ НАМИРАТ УБИТИ ПО СЕЛАТА И ОГРАБЕНИ НО ТИ АКО ГЛЕДАШ САМО БТВ И НОВА НЯМА ОТКЪДЕ ДА НАУЧИШ

02.03 2013 в 19:16

Един паразит по малко , не се впрягайте толкова за цигането нека краде пак ? трябвало е другия мръсник да очисти също

02.03 2013 в 17:44

Да би мирно седяла, не би чудо видяло!

02.03 2013 в 17:16

ВЛЕЗЛИ СА ДВА ИНДИВИДА... НАРУШИЛИ СА ЗАКОНА..., А ОХРАНАТА ИМА ЛИ ПРАВО ДА УБИВА? ТОЗИ ЧОВЕК Е УБИЕЦ И ПО СМИСЪЛА НА ЗАКОНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН. СЪДА ЩЕ ОПРЕДЕЛИ ДАЛИ УБИЙСТВОТО Е ПРЕДУМИШЛЕНО ИЛИ НЕ! А ЗА БЕЗНАКАЗАНОСТТА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА РОМИТЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ДЪРЖАВАТА. ТЯ Е ДОКАРАЛА ТЕЗИ ГРАЖДАНИ ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ. БЕЗОТГОВОРНАТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ВЪРШИ ТЕЗИ НЕЩА, ДА ИМА УБИСТВА, САМОУБИЙСТВА, ГРАБЕЖИ, КРАЖБИ, ИЗМАМИ И Т.Н. КОЛКО ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ПРЕЗ ТЕЗИ 23 ГОДИНИ КАЗАХА, ЧЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ МИЗЕРСТВА. КЪДЕ Е СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯТА? ЛЕСНО Е ДА СЕ ОБВИНЯВА И ДА СЕ МРАЗИ, НО КОЙ ЗАДАДЕ ВЪПРОСИ НА БОРИСОВ И СИЕ ЗАЩО СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ, ЗАЩО СЕ САМОЗАПАЛВАТ ХОРА, ЗАЩО ПОГОЛОВНО ПРЕСТЪПНОСТТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА Е СЕ Е УВЕЛИЧИЛА В ТАКИВА ОГРОМНИ МАЩАБИ. КОГАТО ЧОВЕК Е ГЛАДЕН Е СПОСОБЕН НА ВСИЧКО!