Огнян Донев: Нямаше да съм в медийния бизнес, ако перях пари

Елица Мартинова 16 март 2013 в 13:08 2387 7

Огнян Донев. Снимка: БГНЕС
Огнян Донев. Снимка: БГНЕС

Обвиненията в пране на пари срещу мен са нелогични и не са доказани. Не е логично човек, който укрива данъци, да се включва в медийния бизнес. Това заяви пред „Нова телевизия“ мажоритарният собственик на „Софарма“ и акционер в „Медийна група България Холдинг“ Огнян Донев.

„В последните 18 месеца моите лични финанси са били осветени по всякакви възможни ревизии, които съществуват в България“, обясни още Донев.

Той бе категоричен, че е изградил бизнеса си чрез предприемачество и не е от хората, които смятат, че в конкуренцията „всякакви средства са позволени“. Според него проблемите му се дължат на факта, че хората в България винаги се съмняват в начина, по който някой е постигнал успеха си.

„Успехът в България се наказва в една или друга степен. В началото започва едно чувство на завист, което прераства в чиста злоба“, обясни Донев.

Донев обясни, че се интересува от политика, доколкото обстановката в страната влияе на работата му. Той категорично отрече всякакво участие в сформирането на служебния кабинет и подчерта, че няма лични амбиции за развитие в политическата сфера.

Лекарственият бос призова гражданите да не възприемат по един и същ начин бизнесмените, които с труда си изграждат нещо, и тези, които разрушават. Той осъди схващането, че връзката между държавата и бизнеса е порочна. По думите му за да има раздвижване в икономиката правителството трябва да съгласува действията си с представителите на частния сектор.

„В България трябва да спрем да говорим, а да запретнем ръкави и да започнем да работим, за да се създават работни места“, заключи Донев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!