Обвиниха финансовия директор на "Софарма" за неплащане на данъци

Юлиан Христов 23 юли 2012 в 12:20 1530 2

Софарма. Снимка: БГНЕС
Софарма. Снимка: БГНЕС

Финансовият директор на "Софарма" Борис Борисов е с повдигнато обвинение за избягване на плащане на данъци в размер на 15 млн. лева - това заяви пред БГНЕС говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова.

Днес Борисов беше извикан в Националната следствена служба, за да бъде разпитан. Определена му е мярка парична гаранция в размер на 100 000 лева, уточни Арнаудова.    

В петък прокуратурата повдигна ново обвинение на бизнесмена Огнян Донев за данъчно престъпление. Наложена му беше рекордната мярка за неотклонение - "парична гаранция" в размер на 500 000 лева. Преди малко повече от месец Огнян Донев и Любомир Павлов бяха обвинени за пране на пари и подправяне на документи.

Огнян Донев, собственик на фармацевтичната компания „Софарма“ и на дял от вестниците “Труд“ и „24 часа“, пусна официално съобщение във връзка с второто повдигнатото от прокуратурата обвинение срещу него.

„На 20. 07. 2012 г. прокуратурата повдигна срещу мен ново обвинение – също толкова нелепо, колкото и първото. В първия случай съм „виновен“, че съм съфинансирал със собствени пари сделката за купуването на „Вестникарска група България“, издател на „Труд“ и „24 часа“. Сега съм обвиняем за нещо, което би превърнало в клиент на прокуратурата целия български бизнес. Искам да заявя, че с тези „обвинения“ съм готов да се изправя пред всеки съд. Те са логично продължение на масираната клеветническа кампания , провеждана срещу мен от правителствените медии. Не възнамерявам да се надвиквам с тях. Това са въпроси, които ще реша в съда“, пише в официалното обръщение на Донев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!