Разследват Любомир Павлов и за съмнителни финансови потоци

Юлиан Христов 12 юни 2012 в 16:52 1958 0

Христо Грозев и Карл фон Хабсбург  Снимка : Сергей Антонов
Христо Грозев и Карл фон Хабсбург Снимка : Сергей Антонов

Собственикът на вестниците „Труд“ и „24 часа“ е разследван от ДАНС за съмнителни финансови потоци отпреди 10 години. Това каза на пресконференция Христо Грозев, бивш съдружник на Павлов и Огнян Донев в „Медийна група България“. Грозев обясни, че повдигнатите днес обвинения срещу Павлов и Донев за пране на пари не са свързани с това разследване, което е подадено като сигнал от Грозев през партията на Иван Костов.

Разследването е секретно и не знаем докъде е стигнало“, каза Грозев. Той обясни, че става въпрос за съмнителни финансови потоци от приватизацията отпреди 10 години по времето, когато Стефан Софиянски е бил премиер и кмет на София. Според него произходът им може да се проследи назад във времето до приватизацията на „Софарма“.

Любомир Павлов е искал Христо Грозев да оттегли сигналите си срещу него в прокуратурата. В замяна той обещал да му върне парите, дори предложил 1-2 млн. отгоре, обясни Грозев. По думите му Павлов го преследвал с колата си по бул. „Дондуков“ като накрая влязъл в кафенето, където бил Грозев. Павлов обяснил, че не става въпрос за запазване на репутацията, защото вече я бил изгубил. „Да не си вредим един на друг и да спрем да се проверяваме“, поискал Павлов, но Грозев бил категоричен, че няма да оттегли сигнала си срещу него.

Христо Грозев обясни, че заедно с партньорите си Карл фон Хабсбруг и Даниел Руц ще бъдат конституирани като частни обвинители в делото срещу Павлов и Донев, като по този начин ще поискат да върнат откраднатия им дял от медийната група. Хабсбруг определи случая като изцяло криминален и каза, че в него няма конфлиикт, който да е на лична основа. Партньорите са завели и няколко търговски дела срещу Павлов за собствеността на медийната група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!