Нови два побоя в София, този път между ученици

Юлиан Христов 01 март 2012 в 16:09 1898 0

Нови два случая на побой вдигнаха днес на крак столичните полицаи. Инцидентите са станали в две училища. Задържани са две момчета, съобщи МВР.

Първият е станал в училище в ж.к. "Красно село", където 14-годишно момче е пребито от година по-голямо момче от същото училище. Пострадалото дете е в "Пирогов", където е оставено за лечение. Има избит зъб и комоцио.

15-годишният е регистриран Детската педагогическа стая за кражба.

По време на разпита станало ясно, че скандалът избухнал пред лафката. 14-годишният си говорел с момичета, което подразнило по-големия ученик. Обидил го, плеснал го зад врата и по-малкият реагирал. Напсувал го, след което 15-годишният тийнейджър започнал да го удря с юмруци в лицето.

Вторият бой станал в двора на гимназия в "Лозенец". Сигналът за него е подаден към 14 часа. Отзовал се екип на Четвърто районно управление на полицията.

Оказало се, че конфликтът е между двама съученици деветокласници. Те си разменили обиди във Фейсбук. Когато се срещнали в училището, кофликтът отново ескалирал и прераснал в бой. Едното момче е със сътресение на мозъка. Другото е задържано в Четвърто районно.

Разследващият екип изяснява причините за инцидента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews