Нов ход: МВР оборва демонстрантите със снимки на рехави протести

OFFNews 10 юли 2013 в 11:58 8933 65

МВР онагледи протеста със снимки. Снимка: МВР
МВР онагледи протеста със снимки. Снимка: МВР

След гигантското разминаване между МВР и медии за броя на протестиращите, полицията предприе нов ход, за да докаже правотата си. Започна да публикува снимки,  с които да оборва твърденията за хиляди протестиращи.

Вчера например, когато проливният дъжд забави началото на протеста, МВР разпространи две съобщения. Данните на полицията към 19.30 часа показват, че на площада са се събрали около 1200 души, а към 20.00 часа  (когато на площада бяха останали малко хора, защото шествието вече беше се движеше по бул. "Цар Освободител" към Орлов мост) полицаите са преброили 3000 души на площада.

Основното разминаване в данните, по признанието на един от полицаите пред OFFNews, идва заради това, че полицията брои само хората на площада и то в часовете, когато има най-малко хора - в началото, 18,30 ч. и, видно от снимките, към 20 ч., когато повечето протестиращи вече не са на площада, а се движат с шествието.

Една от снимките например показва площада към 20 ч. и, логично, там има много малко протестиращи.

Официално от полицията отказват да признаят, че протестът се разпростира извън площад "Независимост" и не снимат околните улици, нито шествието.

Заради огромното разминаване (когато МВР каже, че е имало например 3000 души, кадрите на операторите и фоторепортерите показват поне 10 000-20 000) шествието промени маршрута си. Вместо да завива по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и да обикаля партийните централи, то продължава по бул. "Цариградско шосе", стигайки дори до "4-ти километър", за да може да бъде заснет мащабът му.

"Невъзможно е да се засекат и хората, които се присъединяват към шествието, когато то тръгне към парламента, защото множеството е твърде мобилно, за да бъде преброено коректно", обясниха преди дни от МВР. До момента официалните данни, разпространявани от МВР рядко надхвърлят 3000 души на протест. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!