Полицай: Нас ни питат колко души са на площада, не на шествието

Последна промяна на 05 юли 2013 в 22:29 26930 32

Протестите в България продължава повече от месец
Протестите в България продължава повече от месец

Нас ни питат колко души са на площада между Министерски съвет и Президентството, а не колко са около него и на шествието.

Така един от началниците на полицаите, охраняващи митинга днес отговори на въпрос на репортер на OFFNews защо има такова драстично разминаване между това, което виждат очите и данните на полицията за броя на хората.

Искат ни информация в 18:30 часа, когато още не са се събрали всички хора. Няколко пъти се опитахме да кажем, че около фонтана на Президентството и по малките улички има още много хора, които очевидно ще се включат в шествието, разказа той. Отговорът на началника му бил: "Въпросът е колко души има на площада".

Полицаят, чието име, ще запазим, за да не му навредим, обясни и метода, по който се броят хората. "Знаем ширината на площада. Мерим докъде е краят на протеста. Изчисляваме площта в квадратни метри. После умножаваме по две, защото на един квадратен метър се събират двама души."

По тази логика на протест никога не може да има повече от 8 000 души. Размерът на Ларгото е около 4 000 квадратни метра, а хората извън него не влизат в сметките.

По време на протестите най-голям брой хора се събира, малко преди шествието да стигне Орлов мост. Вчера OFFNews постави  камера на подлеза на Ректората, за да се види големината на протеста. Въпреки че вчерашния протест бе един от по-малките, шествието вървя 32 минути по широкия 6 платна бул. "Цар Освободител".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.07 2013 в 17:25

Абе какво се заяждате с полицията за тия дреболии. То е ясно, че ще казват по-малка бройка - нали хората протестират против властта, която полицията охранява...

10.07 2013 в 12:36

Когато не си от протестиращите, много лесно е да те хванат! ;) В онези, другите времена, за които се опитваш да говориш, знамената бяха сини. Това си е нашия протест. И като нямаш сърце и душа да го посетиш, по-добре не говори!

09.07 2013 в 16:32

Ти нещо не си в час.
По думите ти личи, че и 5 мин. не си стоял на протестта.
Явно си от тролчетата, които изпълзяха от Позитановската дупка.
Най- добре е да си се събирате на Бузлуджа вече и да отлитате.
Поетът още преди много години е казал " Не човек - комунист"
На тази планета вече няма място за вас.
Хайде другари, отлитайте!

08.07 2013 в 11:23

Не излизат само платените протестиращи от февруари - визирам лицето Ангел Славчев (нали сега е модерно на лице да си говорим?) Тези които "яхаха" протеста февруари ги няма. Хората обаче са тука!

07.07 2013 в 21:57

Радослав казва (7 юли 2013 в 11:41): Само бсп ли лъжат а Герп Атака Дпс?

Всички партии лъжат. Но би било неуважение кам майсторствота на БСП в тази област, ако наред с нея изредим и такива лаици в нея, като ГЕРБ вапример. И дори пишманспециалисти като ДПС и Атака.

07.07 2013 в 21:43

Няма казва: Много от хората които протестираха срещу сметките за тока и политиката на герб и избощо срещу политиката, не излизат на сегашните протести защото бяха наречени лумпени от сегашните протестиращи.

≪Няма≫ има много здраве от арменския поп. Той или не е от протестиращите, или случайно се е оказал където не му е мястото и жестоко се е объркал. Защото основната причина зимните протестиращи сега да пасуват, е в това, че протестите са за различни нещо: През зимата – за парите за тока, а сега – за общополитически принципи, чийто връзка с парите за тока е косвена и не всеки може да я види. Колкото за лумпените, не е вярно, че сегашните протестиращи наричат лумпени зимните протестиращи, макар за голяма част от тях това да е вярно. Точно обратното, сегашните управляващи наричат лумпени сегашните протестиращи. А ≪Няма≫ просто лъже като дърт циганин.

07.07 2013 в 14:48

Този сайт от Бойко или от Цецко се издържа, ако искате да сте убедителни сложете истинска снимка от този протест, тази снимка е от съвсем друго време! Аз също съм от протестиращите, но такива долни манипулации ме карат да се чувствам тъпо. На сегашните протести, няма толкова много хора поради няколко причини:
1. Много от хората които протестираха срещу сметките за тока и политиката на герб и избощо срещу политиката, не излизат на сегашните протести защото бяха наречени лумпени от сегашните протестиращи.
2. Много хора живеещи в София сега не са там.
3. Протестиращите се разделиха на две, едните искат пълна промяна. Това са хората които живеят най-тежко и други които са имали малко по-голям късмет и имат някаква работа и доходи, мислят първите за по ниско интелигентни от тях. Всичко това е схемата на управляващите "Разделяй и владей". Има измислена нова система за управление на страната и тя не е от хората, те ще са причината да станат големи промени за да се измъкнат сегашните управляващи от евро проверките и разследвания. Както винаги, пак сме в плен на политически игри, народа е елементарен и първичен и затова винаги ще вървим там на където ни кажат (стадо овзе).

07.07 2013 в 11:52

Нора съгласен съм със теб ако ще си говорим за ''дясно'' и ''ляво'' имай предвит,че между тези две неща няма никаква разлика.Едните са крадци другите са още по-големи крадци а Брюксел е центърът на крадците-огромна гилдия на крадци.И понеже човекът е просто същество всички са вкарани в клопка.Така че не си мисли че тези две неща са различни.Щом си станал политик значи си с ясната цел да крадеш и манипулираш обикновенните хора.

07.07 2013 в 11:42

хахахахаха а на мен какво ми пука че ти не можеш да смяташ :D

07.07 2013 в 11:41

само бсп ли лъжат а Герп Атака Дпс?