Нов гаф в Столична община - сгрешени сметки за смет

Нели Чолашка 06 март 2013 в 13:44 2666 1

Столична община. Снимка: БГНЕС
Столична община. Снимка: БГНЕС

Изпратените до столичани уведомления за дължими данъци и такси в края на миналата седмица са сгрешени, съобщи общинският съветник от БСП Георги Кадиев.

Грешката е в дължимата такса смет, тъй като са отразени само първата и втората вноска, а липсват третата и четвъртата. Такса смет се плаща на четири вноски.

Кадиев е публикувал в блога си доклад на зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов,  който уведомява общинския съвет, че тези уведомления трябва да се анулират. В противен случай общината би загубила 91 млн. лева, защото ще събере само половината от планираната сума за почистването на града.

Приложено е и обяснението на шефа на отдел "Информационно обезпечаване" Боян Данаилов, който е признал за грешката и е поел цялата вина за нея.

По данни на Кадиев общината вече е платила 140 000 лв. на "Български пощи" и сега ще трябва да плати още толкова за новите уведомления.

След разкрития на Кадиев през последния месец бяха отстранени шефът на "Софийски имоти" Диян Цветков, който купувал с общински пари тенджери и парфюми, и районният кмет на "Изгрев" Димитър Димитров, който миналата година си е определил заплата по-висока от тази на кмета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!